sağ dik reklam tweter takip et

09 Şubat 2025, Pazar

CHP, adayını nasıl belirleyecek? Özgür Özel tarih verdi, yol haritasını açıkladı!

CHP, adayını nasıl belirleyecek? Özgür Özel tarih verdi, yol haritasını açıkladı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partinin Cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecindeki yol haritasını açıkladı. Özel, 'Düşüncem önseçim benzeri bir yöntemle saptamak.' dedi. Önseçim için tarih de veren Özel, 'bu yıl içinde' ifadelerini kullandı.

CHP, adayını nasıl belirleyecek? Özgür Özel, yol haritasını açıkladı! CHP'nin adayı kim olacak? Özgür Özel, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu mu?

Cumhuriyet Gazetesi'nden Mustafa Balbay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le genel merkezdeki sohbetini köşesine taşıdı. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının "önseçim benzeri bir yöntemle" belirlenmesi gerektiğini açıklayan Özel, önseçim için tarih de verdi. Özel, önseçimin "bu yıl içinde" yapılabileceğini açıkladı.

'BU YIL İÇİNDE ÖNSEÇİMLE BELİRLENECEK'
Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
“Erdoğan adaylığını açıkladı. Bu durum ister istemez CHP’nin adayı kim sorusunu daha fazla sordurmaya başladı. Düşüncem önseçim benzeri bir yöntemle saptamak. Böyle bir sürece girersek bir ay içinde sonuçlandırmak. Zira uzarsa güçlü iki adayımızı isteyenler içinde kemikleşme olabilir. Düğmeye basmadan önce çıkacak sonucun herkes tarafından kabul göreceğine ilişkin mutabakatı sağlamak. Bunu bu yıl içinde yapmak.”

'MUTABAKATLA AŞMAK...'
“Yaptırdığımız anketlerde ikisi de (Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş) yüzde 50’nin altına hemen hemen hiç inmedi. Bu hem güzel hem zorlu bir ikilem. Adaylık aşamasını her ikisinin mutabakatıyla aşmayı önemsiyorum. Anketlerde çoğunda 1-2 puan öndeyiz, bazılarında çok az gerideyiz. Yeniden yükseliş eğilimine girdik”

'SORUN GÖRMÜYORUM'
“Kurultayı 49-51 kazandığımın farkındayım. Meclis grubumuzda da benzer tablo vardı. Ancak süreç, 31 Mart seçimlerindeki zafer, aldığımız, almaya hazırlandığımız yeni adımlar parti içinde benim kabulümü artırdı. Gelinen noktada parti içinde sorun görmüyorum. CHP iç yaşamı da olan bir parti. Zaman zaman elbet farklı bakışlar konuşulur. Günün sonunda parti hâkimiyeti tamamdır.”

Editör: Araştırma Servisi

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
Site en alt 970-250 QR reklam
yukarı çık