Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Cami minareleri çanak anten ve baz istasyonu doldu!..

Cami minareleri çanak anten ve baz istasyonu doldu!..

Camilerin minarelerin para kazanma yolu olarak görülmesi veatandaşları isyan ettirdi. Minareler git gide güzellikleri kaybediyor ve neredeyse tamamında dev hoparlörler, baz istasyonları ve çanak antenler asılı. 
 

CAMİ MİNARELERİ PARA KAZANMA YOLU OLDU

Müezzinlerin minarelere çıkmadan hoparlörlerle ezan okuduğunu  söyleyen vatandaşlar ezanın güzelliği sesle canlı olarak minareden okunmasıdır. Kötü ses düzeniyle minarelerein 4 bir yanını hoparlör dolduruyorlar. 
Bunlar çirkin görüntüler oluşturuyor.  Vatandaşlar, "Camilerimiz ibadet yeridir ve tertemiz bakımlı ve güzel olmalıdır. Ayrıca para kazanma aracı değıildir. Cami yaptırma ve yaşatma dernekleri adları altında minareler baz istasyonu oldu. Bunlara kesinlikle izin verilmemesi ve söktürülmesi gerekir" diyorlar.


MİNARELERDEN PARA KAZANILMAZ

Vatandaşlar şikayetlerinde; "Telefon şirketleri yüksek bedellerle hepimizin camisi olan yerleri gasp etmiş durumdalar. Minareleri baz istasyonları ve çanak antenlerle  doldurdular. Bunlara ne yazık ki camilerin sorumluları da arka çıkıyor. Para kazanmak için izin veriyor" şeklinde konuşuyorlar.


DİYANET İŞLERİ DENETLEMELİ, TEDBİR ALMALI

Vatandaşlar, "Denetim yok, ceza yok. yerel yönetimler zaten karışamıyor. İlçe müftülükleri, il müftülükleri, Diyanet işleri müdürlüğü , çevre ve şehirçilik Bakanlığı artık kim el atarsa atsın, bu rezalet önlensin" diyorlar. 


CAMİLERE SAHİP ÇIKILSIN GÖRÜNTÜLER ÇOK KÖTÜ


"Yurt dışında  hiç bir ibadet yerinde böyle şeyler olmaz" diyerek sitem ediyor ve yetkililere şöyle sesleniyorlar. 
" Beğenmediğimiz adamlar eskiyi koruyor, tarihe sahip çıkıyor, küçük bir ekleme bile yapmıyor. Anten ve hoparlör ise kesinlikle yasak, izinsiz çivi çakamasınız. Bizim en değerli ve kutsal yerlerimiz rezalet durumdalar. Kesinlikle bu işe el atılmalı  ve bir an önce baz istasyonları ve çanak antenler sökülmeli, hatta hoparlör sistemlerine de bir ahenk ve intizam gerekmektedir." 

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık