Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Biz bu coğrafyanın ev sahibiyiz

Biz bu coğrafyanın ev sahibiyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. T.C. Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinden edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sınırlarımız dışında biz macera aramıyoruz. Tam tersine sınırlarımızı güven altında tutmak, şehirlerimizde, evlerimizde huzurla yaşayabilmemizi temin için mücadele ediyoruz. İnşallah bu mücadeleyi tüm cephelerde zaferle neticelendireceğiz” dedi.

Tüm İslam âleminin dün başlayan mübarek üç aylarını ve yarın idrak edilecek Regaip Kandil’ini tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İslam dünyasının her köşesinden feryatların yükseldiği, zalimlerin her geçen gün daha da azgınlaştığı, zulmün âdeta arşa çıktığı bir süreçten geçiyoruz. İlk kıblemiz Kudüs’ün mahremiyetine yönelik pervasız saldırılar giderek artıyor. İşte böyle bir dönemde Rabbimizden, idrak ettiğimiz mübarek ayların ve gecelerin hatırına birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, mücadele gücümüzü artırmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

"Biz bu coğrafyanın misafiri değil ev sahibiyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de özellikle İdlib’de ortaya çıkan büyük insani krizi önlemek için sahada aktif müdahale dâhil her yolu denediklerine vurgu yaparak, “Türkiye hâlen topraklarında 3,7 milyon Suriyeliyi misafir ederken, İdlib’den ülkemize şu an itibarıyla görülen o ki asgari 1 milyonu aşkın yeni göç dalgasını sessiz sedasız kabullenemeyecektir. Talebimiz rejimin saldırılarını bir an önce sona erdirip Soçi Muhtırası sınırlarına, yani gözlem noktalarımızın gerisine çekilmesidir. Böylece sınırlarımıza doğru harekete geçen kitlelerin yeniden evlerine dönebilmelerini sağlayabileceğiz” diye konuştu.

Rusya’nın bu insani hassasiyeti bir türlü kabul etmek istemediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama gözlem-gözetleme kulelerimizi kuşatma altına alanlara, evet verdiğimiz süre doluyor, gereği neyse bu gözetleme-gözlem kulelerimizi bir defa kuşatmalardan öyle veya böyle bu ay sonuna kadar kurtarmanın bir defa planlaması içindeyiz” uyarısında bulundu.

Suriye’de topraklarını, özgürlüklerini ve geleceklerini kurtarmak isteyenlerin Türkiye ile birlikte hareket eden gruplar olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İdlib’deki askerî varlığımızı hem gözlem ve kontrol noktalarımızdaki askerlerimizin güvenliğini sağlamak hem de halkı Esed rejiminin zulmüne karşı korumak için güçlendirdik, güçlendiriyoruz. Şu anda en büyük sıkıntımız, hava sahasını kullanamıyor oluşumuzdur. İnşallah yakında buna da bir hâl çaresi bulacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomatik kanalları sonuna kadar çalıştırdıklarının altını çizerek, “Türkiye’yi köşeye sıkıştırarak istediklerini kabul ettirebileceklerini sananlara bu coğrafyanın bir özelliğini hatırlatmak isteriz. Bu coğrafya kendini büyük gören nicelerini daha ne olduğunu bile anlamadan bir anafor gibi savurup yutmuştur; bu bilinmeli. Biz bu coğrafyanın misafiri değil ev sahibiyiz. Bunun için İdlib’de en küçük bir geri adım atmayacak, rejimi mutlaka belirlediğimiz sınırların dışına çıkartacak, halkın evlerine dönüşünü sağlayacağız” vurgusunda bulundu.

"Suriye’nin ne topraklarında ne petrolünde ne de başka bir değerinde gözümüz yok"

“Asıl mesele, Suriye’de bize karşı dostluğa ve müttefikliğe sığmayacak tavırlar içine girenlerin ne kadar fedakârlığı göze aldıklarıdır” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Savaşta tank, top, uçak, füze, kurşun bir yere kadar işe yarar. Asıl mesele yürektir yürek, asıl mesele inançtır, asıl mesele imandır. ‘İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür.’ Hamdolsun bunların hepsi de milletimizde ziyadesiyle var. Üstüne her geçen gün daha da geliştirdiğimiz savunma sanayiimizi ilave ettiğinizde ortaya çıkan tabloyu herkesin tekrar düşünmesini tavsiye ederim. Ülke olarak tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkesine tüm kalbimizle bağlıyız. Biliyoruz ki bugün Suriye ile olan 911 kilometrelik sınırımızın ötesinde verdiğimiz her mücadeleyi yarın kendi topraklarımızda bugünkünden 10 kat, 100 kat büyük kayıplarla yürütmek zorunda kalacağız. Terörle mücadeleyle geçen 40 yılımız bunun en büyük delilidir. Suriye’nin ne topraklarında ne petrolünde ne de başka bir değerinde gözümüz yoktur. Tek istediğimiz; tarihî ve kültürel bağlarla kardeşlerimiz olarak gördüğümüz Suriyelilerin ne zalim rejimin ne kukla terör örgütlerinin tasallutu altında kalmadan kendi topraklarında huzur içinde yaşamalarını sağlamaktır, çünkü bizim huzurumuz da buradan geçiyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sınırlarımız dışında biz macera aramıyoruz. Tam tersine sınırlarımızı güven altında tutmak, şehirlerimizde, evlerimizde huzurla yaşayabilmemizi temin için mücadele ediyoruz. İnşallah bu mücadeleyi tüm cephelerde zaferle neticelendireceğiz. Bunun için bize düşen; bir olmak, iri olmak, diri olmak, kardeş olmak, hep birlikte Türkiye olmaktır. İşte bunu başardığımızda Allah’ın izniyle karşımızda durabilecek hiçbir güç, hiçbir düşman, hiçbir engel tanımıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ve Libya şehitlerine Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasını tamamladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık