Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Binali Yıldırım, çalışmalarımıza Eyüpsultan'dan başlıyoruz

Binali Yıldırım, çalışmalarımıza Eyüpsultan'dan başlıyoruz

TBMM Başkanlığı'nı devrettikten sonra trenle İstanbul'a döndü. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim startını Eyüpsultan ilçesinden vereceğini açıkladı. TBMM Başkanlıı görevini bırakan Binali Yıldırım, mührü geçici TBMM Başkanı Celal Adan'a devretti. Meclis Başkanlığı makamında gerçekleştirilen devir teslim töreninde bir  konuşma yapan Yıldırım, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler sebebiyle 12 Temmuz 2018'den bu yana sürdürdüğü TBMM Başkanlığı görevinden dün itibarıyla  çekildiğini belirtti. Yeni Meclis Başkanı seçilene kadar TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Celal  Adan'a görevi devretti. 

Çok dinleyip, az konuşacağız

TBMM Başkanlığı'nı teslim eden AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Binali Yıldırım şu açıklamaları yaptı: "Yürütmekte olduğum TBMM Başkanlığı'nı adaylığımız bugün resmiyet kazandı ayrıldık ve bismillah deyip İstanbul'dan bugün çalışmaları Eyüpsultan'dan başlatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Allah mahcup etmesin. Bütün ilçelerimizi ziyaret edeceğiz. Daha çok dinleyip, daha az konuşacağız. Ben zaten 15-16 yıldır hep böyle yapıyorum. Yavaş konuşurum ama adım gibi iş yaparım... Gelmemiz gereken yere geldik. Çocuk yaşta geldiğimiz bu şehirde İstanbul bize her şeyi verdi. Ortaokulu, liseyi, üniversiteyi okuduk. Meslek sahibi, aile sahibi, çoluk çocuk sahibi, torun sahibi olduk.

Şimdi İstanbul'a borcumuzu ödemeye geldik

Yetmedi AK Parti kurduktan sonra iktidar yaptık. Milletvekili olduk, bakan olduk, bakan olduk, Meclis Başkanlığı yapmak nasip oldu. Şimdi de borcumuzu ödemek için şehrin belediye başkanı olmak için İstanbul'dayız Arkada çok kıymetli tecrübelerimiz var. İstanbul'un daha fazla yeşil alana ihtiyacı var, otoparka ihtiyacı var. Bunlar bizim işimiz. Ama bundan daha önemlisi gençleri hayatın içinde daha fazla görmek istiyoruz.

Gelecek kuşaklara iyi bir miras bırakmayı başaracağız

Gençler bizim geleceğimiz, dolayısıyla gençlerle birçok ortak proje yapacağız. Çünkü bilgi iletişim teknolojilerine gençler çok daha hakim. Biz onların bu özelliklerinden çok daha fazla yararlanmak istiyoruz. Kadınları İstanbul yönetiminde daha fazla yer almasını istiyoruz. Kadınlarımızın hayata katılmalarını daha çok önemsiyoruz. Dolayısıyla İstanbul'u, İstanbullularla birlikte yöneteceğiz. Ve gelecek kuşaklara iyi bir miras bırakmayı başaracağız. 1994'ten önceki dönemi Z kuşağı bilmiyor, zannediyor ki İstanbul hep böyleydi. Zaman değişiyor, bizim yeni hedefimiz geleceğimiz İstanbul 4.0."

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık