Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Bilim Kurulu üyesinden ikinci dalga için tarih!

Bilim Kurulu üyesinden ikinci dalga için tarih!

Bir televizyon kanalındaki canlı yayına katılan Azap, “İkinci dalga olur mu?” sorusuna cevap verdi. ShiftDeleteNet'in haberine göre, herkesi endişelendiren ikinci dalganın yaz aylarında olmasının beklenmediğini dile getiren Azap, sonbahar veya kış aylarında yani 2020 yılının sonlarına doğru bir olasılığın bulunduğunu belirtti. Bunun nedeni ise o dönemde havaların iyice soğuyor olması.

Prof. Dr. Alpay Azap ikinci dalga konusundaki açıklamasına şöyle devam etti;

“Bu solunum virüsleri tıpkı grip, nezle yapan virüsler gibi, kapalı ortamları, iyi havalandırılmayan ortamları severler. Soğuk havayı severler ve ultraviyole ışınlarından da hiç hoşlanmazlar. Dolayısıyla havaların soğumasıyla tam da onların seveceği daha kolay bulaşabileceği insanlar arasında daha kolay dolaşabilecekleri bir ortam oluşmuş oluyor.”

“Grip nasıl ki kasım, aralık aylarında artış gösterir, ocak şubat gibi çok grip vakası görürüz, sonra havaların ısınmasıyla birlikte grip vakaları azalır, yazın tek tük grip vakasıyla karşılaşırız, bu virüs de aynen onun gibi. Zaten çok benziyor pek çok özelliği grip virüsünü andırıyor. Bu nedenle bu virüste de biz, sonbahar kış aylarında bir ikinci artış bekliyoruz. Ama yaz aylarında ciddi bir artış olmasını, ikinci dalgayı beklemiyoruz.”

Bilim Kurulu üyesi tarafından yapılan bu açıklama hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz..

Editör: Onur Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık