Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

17 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Bilim insanları zehirli gaz için uyardı!

Bilim insanları zehirli gaz için uyardı!

Geçen gün meydana gelen Hawaii Kilauea yanardağ püskürmesinde,  binlerce kişi 6.9 büyüklüğündeki depremden sonra tahliye edilmek zorunda kaldı. Dünyanın en aktif volkanlarından biri olan Kilauea  yanardağının lavları yerleşim alanlarına yayılmasından sonra binlerce insan Hawaii'nin Büyük Adasındaki evlerinden tahliye edildi. Lavın toprağa sıçradığı birden fazla yeni hava deliği oluşmasından ve tehlikeli seviyelerde sülfürik gaza dikkat etmek için ikamet edenler güvenlik ekipleri tarafından uyarıldı.

Binlerce insan evine dönemeyecek

Bilim adamları ve yerel yetkililer sakinleri sismik ve volkanik aktivitenin devam etmesi muhtemel olduğu konusunda uyardıkça, Büyük Ada yüksek alarma geçti. Kilauea’nın zirve kraterindeki lav gölü önemli ölçüde büyüdü  ve magmanın daha önce meydana gelen patlamalardan kalan ormanların, papaya çiftliklerinin ve lav alanlarının en yoğun olduğu bölge olan Puna'ya  doğuya doğru ilerlediğini bildirildi.  Yetkililer, lavların yakınındaki Big Island topluluklarından 1.700'den fazla insanı tahliye ettiler. Yetkililer ayrıca, özellikle yaşlılara ve solunum problemi olan kişilere daha fazla tehlike oluşturduğunu söyledi.

Edinilen bilgilere göre, Hawaii’deki Kilauea yanardağı patladıktan sonra tahliye edilen binlerce insan, bir süreliğine eve dönmeyecekleri bir olasılık için hazırlanıyorlar. Lavaların tahrip ettiği ev sayısı beşe çıkarken, yüzlerce küçük deprem de olmaya devam etti. Depremler konusunda uyarıda bulunan jeologlara göre, depremler hafta sonu boyunca Kilauea'da hareket eden magmanın bir sonucu olarak devam ettiğini açıkladı.

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık