Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Biden: Amerika oyuna geri döndü

Biden: Amerika oyuna geri döndü

ABD'de Başkanlık seçimlerini kıyasıya bir yarış sonucunda Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ın önünde tamamlayan Demokrat Parti'nin adayı Joe Biden kazandı. SÖZCÜ'den edinilen bilgilere göre; Biden seçimi kazansa da, ABD'nin mevcut Başkanı Donald Trump koltuğunu bırakmaya pek de hevesli değil. Pek çok eyalette sonuçlara itiraz eden ve hukuk ekibi aracılığıyla davalar açan Trump yenilgiyi kabul etmiyor. Twitter’dan yeni bir mesaj paylaşan Trump, “Büyük ilerleme kaydediyoruz. Sonuçlar haftaya gelmeye başlayacak. Amerika’yı yeniden harika yapalım. Biz kazanacağız” ifadelerini kullandı.

ABD’nin seçilmiş yeni Başkanı Joe Biden ise, sonuçların ardından ilk kez basın toplantısı düzenledi. Delaware eyaletinde yardımcısı Kamala Harris’le birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Biden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘HİÇBİR ŞEY YAVAŞLATAMAZ’

Trump ve ekibinin seçim sonuçlarını hileli olarak nitelemesinin kendilerini etkilemediğini belirten Biden, kabineye girecek isimler için çalışmaya başladıklarını ifade ederek, “Kazandığımızı kabul etmeye istekli olmamaları planlamamızı ya da 20 Ocak’a kadar yapmamız gerekenleri etkilemiyor. Hiçbir şey bizi yavaşlatamaz” dedi.

‘KONUŞMAYI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM’

Trump’la şu ana kadar konuşmadığını söyleyen Biden, seçim sonuçlarını kabul etmemesiyle ilgili, “Bence bu tamamen utanç verici bir durum. Başkan’ın mirasını korumasına fayda sağlamayacak. Sayın Başkan, sizinle konuşmayı dört gözle bekliyorum” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun yasal oylar sayıldıktan sonra “İkinci Trump yönetimine geçiş sorunsuz olacak” sözlerine de değinen Biden, “Bakın ben pesimist değilim. Yeterince Cumhuriyetçi’nin çoktan konuştuğunu düşünüyorum. Muhtemelen dahası da gelecek. En nihayetinde beni Başkan olarak tanıyacaklar” ifadelerini kullandı.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık