Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş'ta Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkusu

Beşiktaş'ta Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkusu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” etkinliklerine destek verdi. İstanbul’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanan 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu kapsamında milli bayram ilan edilen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın bugün 93. yıl dönümü. İBB, kutlamalara 20 gemi ve değişik etkinliklerle destek verdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medyadan Kabotaj Bayramı’nın yıldönümünü kutlayan bir mesaj yayınladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan paylaştığı Kabotaj Bayramı mesajında, “1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu denizlerdeki bağımsızlığımızdır. 93 yıl sonra, aynı zamanda bir deniz ülkesi olan Türkiye, deniz ticareti ve ulaşımında çok daha iyi bir noktada olmayı hak ediyor. Denizcilik ve #KabotajBayramı kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

“Denizden Çıkan İlginç Atıklar” sergisi Beşiktaş’ta

Kabotaj Bayramı’nda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik programı, sabah saatlerinden itibaren şehir genelindeki iskele ve sahillerde gerçekleştirilmeye başlandı. Beşiktaş'ta Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 93. yıl dönümü kutlamalarına Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ta katıldı.

Sabah saat 10.00’da Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Anıtı önünde İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan programda, törene katılan protokol tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Protokolün Barbaros Hayrettin Paşa’nın alandaki türbesini ziyaret etmesinin ardından Deniz Müzesi gezildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kutlamalara deniz yüzeyi temizlik tekneleri ve ilginç atıklar sergisi destek veriyor. İBB teknelerinin de yer alacağı deniz araçları, Beşiktaş açıklarında saat 12.00’de su gösterileri yapacak. İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ve İSTAÇ tarafından “Denizden Çıkan İlginç Atıklar Sergisi” de gün boyu Beşiktaş Meydanı’nda sergileniyor.

İBB Engelliler Müdürlüğü Mehter Takımı ise, Beşiktaş Meydanı’nda düzenlenen Kabotaj Bayramı töreni kapsamında vatandaşlar tarafından beğeniyle izlenen bir konser verdi. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri İstanbullulara açık ve ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

Milli Savunma Bakanlığı da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında, 23 limanda 26 gemimiz 1 Temmuz 2019 tarihinde vatandaşların ziyaretine açtığını duyurdu.

İstanbul’da çeşitli deniz spor yarışlarının da yapılacağı kutlamalar, İstanbul genelinde gün boyu sürecek. Kutlamalarına; İTÜ, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanlığı, İstanbul Deniz Müzesi, Beşiktaş Belediyesi, TURMEPA, Moda Deniz Kulübü, Denizciler Dayanışma Derneği, DENTUR AVRASYA ve TURYOL da destek veriyor.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık