Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş rezilliklerle gündemde

Beşiktaş rezilliklerle gündemde

Beşiktaş Belediyesinde yaşanan olaylar medyanın manşetinden düşmüyor. Neredeyse her ay bir haberle gazete manşetlerini süsleyen Beşiktaş Belediyesindeki olaylar ve yaşananlar Beşiktaşlıları olduğu kadar tüm ülke genelinde de şaşkınlık yaratıyor.  Sabah, Akşam, Güneş, Oda Tv haberleri ve Hürriyet Gazetesinden Yalçın Bayer ile Hakan Çoşkun'un yazıları Beşiktaş gündemine bu ayda bomba gibi düştü. Ayrıca birçok ulusal televizyon kanalı da bu haberleri gündeme taşıdı.


En son yayınlanan haber ise oldukça dikkat çekici ve şaşırtıcı idi... Sabah Gazetesi'nin haberine göre İç işleri Bakanlığınca hakkındaki bir çok iddia nedeniyle görevden alınan Murat Hazinedar'ın eşi Özlem Hazinedar arkadaşlarıyla Ortaköy Kethüda Hamamında bir yemek verdi. Hamamın parasını Beltaş Vakfı ödedi deniyordu. Bu haberden sonra ise Hazinedar'ın parayı Vakfa ödediği yazıldı.  
Daha önce de buna benzer bir haber çıkmış, borç batağındaki vakıf çocukların bursunu kesti denmişti. Hazinedar parayı ödedim burslar açılacak diye açıklama yapmıştı. Ancak sosyal medya paylaşımları ve çeşitli haberlerden edinilen bilgiye göre bu paranın tekrar Beltaş ile iş yapan bir kişiye ödendiği ve bu yolla geri alındığı belirtilmişti. 
Diğer yandan Hazinedar'ın Cumhurbaşkanı aleyhine küfür denilebilecek ölçüde ağır bir uslupla konuştuğunu yansıtan bir video yayınlandı. Ardından yine FETÖ'cülerin toplantısına katıldığı iddia edilen bir video daha yayınlandı. 
En önemlisi de Murat Hazinedar'ın annesi adına Ordu'da 6.5 milyon liraya yaptırdığı okulun parasının yüksek bağışlar toplandığı iddia edilen Belediye'nin Beltaş Vakfı'ndan çıktığı haberleriydi. 
Bu haberler üzerine gerek Murat Hazinedar ve gerekse o dönemde meçlis başkan vekili olan ve yönetim kurulunda bulunan şu andaki belediye başkan vekili Tahir Doğaç'tan açıklama beklendiği belirtildi.


Diğer yandan Güneş Gazetesi'nin haberine göre;
Soruşturma dosyasında bulunan bir olaydan şöyle bahsediliyor:
"Ortaköy’de Gülman İnşaat’ın yaptığı ‘Nest Konakları’nın imar planında park alanı olarak görülen alana yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol sahası gibi tesisler inşa edildiği belirtildi. Raporda Beşiktaş Belediyesi’nin bu tesislerin inşaasına göz yumduğu karşılığında da Hazinedar ve Sipahi’nin aynı firmanın sahibi olduğu Bodrum Doğalkaya Evlerinden 15 milyonluk 2 villa aldıkları vurgulandı. " 
Öte yandan görevden alınan ve belediyenin gölge başkanı olarak nitelendirilen CHP'den meçlise giren ancak daha sonra partiden uzaklaştırılan Hüseyin Avni Sipahi'nin Hürriyet Gazetesi'nde Cumhurbaşkanı ile çok yakınmış görüntüsü verilen oldukça eski bir fotoğrafının yayınlanması soruşturma süreci devam ederken, manidar bulundu ve eleştirilere neden oldu. 
İçişleri Bakanlığınca yüksek bağışların toplanması, imar ve ruhsat konularında baş rol oynadığı gerekçesiyle görevden alınan Sipahi, daha önce de Hollanda ile ilişkiler gerilince Hollanda ineğimi keserim diye çıkışta bulunarak, birilerine adeta mesaj göndermişti deniliyor.


İçişleri Bakanlığ Murat Hazinedar ile birlikte Meclis üyeleri ve başkan yardımcıları Hüseyin Avni Sipahi, Çetin Kırışgil, Pelin Hazinedar Başlangıç, Mürvet Günday, Selçuk Bartınlı, Rıfat Örnek ile bazı müdürleri görevden almıştı. Soruşturmaların tamamlandığı, Beşiktaş Belediyesi, Beltaş Vakfı ve bağlı şirketlerle ilgili dosyalarda önemli bilgi ve suçlamaların bulunduğu belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde bu davaların görüleceği de basın ve yayın organlarında belirtilirken, çok önemli sonuçların ortaya çıkacağı da vurgulanıyor. 
Hazinedar ise, henüz bir dava açılmadığını, bunun siyasi bir olay olduğunu sosyal medya hesaplarından sıklıkla açıklama yaparak paylaşıyor. Görevden alınan ekibi ise sessizliğini koruyor.  

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık