Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş ranta kurban edildi!.

Beşiktaş ranta kurban edildi!.

İstanbulun gözbebeği Beşiktaş ranta kurban ediliyor... Ak Merkez ile başlayan istila Zorlu ve ardından Çiftçiler ile devam etti. Şimdi de Etiler'e yeni gökdelenler geliyor!.. Edinilen bilgiye göre uzun süredir tartışması yapılan arazi satıldı. Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi Kiptaş’ın oldu. İstanbul’un en değerli arazisi Beşiktaş’taki Etiler Polis Meslek Yüksekokulu’nun 31 bin 885 metrekarelik arazisi 1 milyar 388 milyon 520 bin TL’ye İBB şirketlerinden KİPTAŞ’ın olduğu bilgisi verildi. KİPTAŞ’ın teklifinde toplam satış geliri 2 milyar 660 milyon olarak belirlendi. Araziye, rezidans, AVM ve otel yapılacak ve bu yapılarla başta Etiler ve Akatlar olmak üzere İstanbul yine beton şehire dönecek. Son zamanlarda Beşiktaşa gözlerini dikenlere CHPli bir belediyenin yönettiği ilçede bu çirkin uygulamalara izin verilmemesi gerektiğini ve mücadele verilmesini söylüyorlar!..

Ak Merkeze Komşu Plaza ve AVM Geliyor

Yıllardır bu arazi için birçok firma bekliyordu. Arazinin devri sonrası, İBB iştiraki KİPTAŞ kazanan oldu!.. Etiler Polis Meslek Yüksekokulu'nun 31 bin 885 metrekarelik arazisi bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hasılat paylaşımı yöntemi ile ihaleye çıkarıldı. Tahmini bedeli 1 milyar 356 milyon 600 bin lira olarak belirlenen ihaleye Kiptaş, Gür Yapı-Cengiz İş Ortaklığı, YDA İnşaat ve Kalyon İnşaat olmak üzere 4 firma katıldı. Katılımcılar arasında Kiptaş kazanan oldu. Kalyon İnşaat'ın teklifi ön yeterlilik alamadığı için elendi. İhalede ön yeterliliği geçen 3 firmanın teklif zarfları açıldı. İBB'nin şirketlerinden KİPTAŞ, idare payı geliri 1 milyar 377 milyon 880 bin lira olmak üzere toplam 2 milyar 660 milyon liralık teklif sundu. 

Etiler Polis Okulunda inşaatlar başlıyor 

Gür Yapı-Cengiz İş Ortaklığı'nın teklifinde toplam 2 milyar 660 milyon liralık satış gelirinin 1 milyar 368 milyon 570 bin lirası idare payı geliri olarak ayrıldı. Katılımcılar içinde YDA İnşaat da idare payı 1 milyar 352 milyon 560 bin lira olmak üzere toplam 2 milyar 650 milyon liralık teklifte bulundu. YDA İnşaat, idare payı teklifi İBB'nin belirlediği 1 milyar 356 milyon 600 bin liralık tahmini bedelin altında kaldığı için ihale dışı kaldı. Şehri betonlaştırmaya yönelik adım şöyle gelişti. İhaleye, KİPTAŞ ile Gür Yapı-Cengiz İş Ortaklığı arasında açık arttırma ile devam edildi. Gür Yapı-Cengiz İş Ortaklığı açık arttırmaya katılmayarak ihaleden çekildi. KİPTAŞ, açık arttırma bölümünde idare payını 1 milyar 377 milyon 880 bin TL'den 1 milyar 383 milyon 200 bin TL'ye çıkardı. İhale Komisyonu'na başkanlık eden İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İBB'nin gelirini arttırmak için KİPTAŞ'tan teklifini arttırmasını talep etti. KİPTAŞ da İBB'nin alacağı payı 1 milyar 388 milyon 520 bin liraya çıkardı ve sonuçta ihaleyi kazanmış oldu.

Trafik felç olacak insanlar nefes alamayacak

Etiler Akatlarda konutların arasında bulunan ve uzun süredir atıl vaziyette duran arazi oldukça büyük ve Ak Merkeze çok yakın. Buraya yapılacak olan bir yapı ne yazık ki trafiği felç edecek. Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu, Beşiktaş Rumelihisarı Mahallesi'nde 13 bin 199 metrekarelik 2011 ada 29 parsel ile 18 bin 686 metrekarelik 271 parsel üzerinde bulunuyor. Toplam 31 bin 885 metrekarelik alana sahip olan arazide bulunan polis okulu, riskli alan ilan edilmesinin ardından 2014 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kapatıldı. Okulun üzerinde bulunduğu arazi, İçişleri Bakanlığı'yla yapılan protokolle İBB'ye devredildi. 

Belediye eliyle Kiptaş'a pazarlandı 

Yapımına kısa süre sonra başlanacak olan yapı nedeniyle Beşiktaşlılar oldukça tedirginler. Yerel yönetimler yıllardır bı konuya el atmaz ve adeta seyirci durumunda hareket ederlerken İşlenecek kent cinayetine ortak olmuşlardır diyen sakinler olayı potesto ediyorlar.
Öte yandan, bedeli yaklaşık 430 milyon TL olarak belirlenen arazinin imar planı değiştirilerek ticaret ve hizmet alanı ilan edildi. Verilen 2.5'lik emsal ile arazi üzerinde 100 bin metrekarelik inşaat hakkı sağlandı. Yapılacak inşaatların yüksekliği de serbest bırakıldı. Plan değişikliği ile okul arazisine AVM, rezidans, restoran, mağaza, otel yapımına izin verilmiş oldu. Etiler Polis Meslek Yüksekokulu, takipsizlikle sonuçlanan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sürecinde internete sızan kayıtlarda da gündeme gelmişti. Süreç yavaş ilerledi ve bu duruma merkezi ve yerel yönetim işbirliği ile getirildi.

Konu mahkemeye taşınarak proje engellenmeli

Son olarak CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk ve kalabalalık bir topluluk konuyu pretosto için toplandı ve açıklama yaptı. Ancak bunun yeterli olmayacağı konunun mahkemeye taşıyarak engellenmesi isteniyor.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık