Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Mart 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş Medya Grup muhabirleri sokağa indi halkın nabzını tuttu. Adaylardan beklenti büyük

Beşiktaş Medya Grup muhabirleri sokağa indi halkın nabzını tuttu. Adaylardan beklenti büyük

Her seçim öncesi yapılan çalışmayı tekrar gündeme getiren ve objektif bir gözle adaylara ve Beşiktaşlılara ulaştırma amaçıyla Beşiktaş'ın 23 mahallesinde gezen Beşiktaş Medya Grup Muhabirleri ilginç konularla karşılaştı.
Beşiktaş Belediye Başkan adaylarını mahallelerinde göremediklerinden yakınan Beşiktaşlılardan bazıları,  kampanyanın kısa süreli olduğunu böyle bir çalışmanın yıllara yayılması gerektiğinin altını çizdiler. 
Bir diğer kesim de adayların iyi çalıştıklarını, karşılışmasak bile broşürleri elimize geçti dediler. Fazla ses ve diğer kirliliklerin olmamasını ise memnuniyetle karşıladıklarını paylaşan Beşiktaş sakinlerinin görüşlerinden ilk izlenimler şöyle:

BİN DOKUN BİR AH İŞİT !..

- Kaldırım ve yolların yapılmasını istiyoruz ancak bu bir sefer olabilir.
- Üstüste yapılan işler masraf kapısı birilerini zengin etmesinler.
- Belediyenin kapıları 24 saat açık olmalıdır. Belediye başkanı ile istediğimiz zaman görüşebilmeliyiz.
- Başkanın telefonu 24 saat açık olmalıdır, bunu yapan çok başkan var. Beşiktaş Belediye Başkanından da bunu bekliyoruz. 
- Park sorununu çözmelerini bekliyoruz.
- Özellikle valelerden bıktık. Kapılarımızın önüne kadar park ediyorlar. Evimize işyerimize giremiyoruz. Kavga çıkıyor.
- Evlerin içi bile işyeri oldu. Konutlarla iş yerleri ayırt edilsin, bunlara gelişi güzel ruhsat verilmesin.
- Alt yapı sorunumuz var. Elektrikler sürekli kesiliyor. Koordineli bir şekilde bu konu çözülmeli.
- Belediye yer altı otoparkları yapabilir. Böylelikle kaldırımlar insanlara kalır.
- Mümkünse yeşil alanları arttırsınlar. İçlerine kafe koyup birilerine peşkeş çekilmesin, oyun alanları yapsınlar.
- Hastane, okul bunlar belediyenin işi değildir. Devlet yapsın, baskı oluşturabilir, yaptırabilir.  
- AVM ve yüksek katlı binalar için eylemler bekliyoruz. Bir çok yerde bu kaçak ve dokulya uymayan dev binalar Beşiktaş'ı mahvetti.
- Festival ve benzeri etkinliklerle dünyanın parasını çarçur etmesinler, eski dönemde en çok bu ve benzeri organize işler göze battı. 
- Son yıllarda güzelim Çarşı bitti. Beşiktaş Köyiçinde kafe, bar ve benzeri yerlerden yürüyecek yer kalmadı. Parayı veren işgal ediyor, dükkanını yollara kadar taşırıp büyütüyor. 
- Denetim yok, bağışlarla halkın yolu, kaldırımı peşkeş çekilemez. Yaya kaldırımlarını vatandaşlara geri verilmelidir. Hatta bazı inşaat sahipleri daha yollara kadar taşmışlar!..
- Öncelikle Belediye kentte ikamet edenlere sahip çıkmalıdır. Onlara oy atan biziz esnaf değil.
-  Bebek ve sahil kesiminde denizi görmeye hasret kaldık. Dükkanlar denizi kesti, içlerine kadar girdi. Bunların kontrollerini kimse yapmıyor.
- Kültür ve sanat merkezleri geçen dönem çok sönük kaldı, bunların canlandırılması lazım.
- Sokaklarda tinerci ve dilenciler dolu. Bunlar gelişi güzel toplanacağına reabilite edileceği merkezler oluşturulsun.
- Hayvanlara göstermelik değil sürekli sahip çıkılmalı.
- Beşiktaş Kaymakamlığı ve Beşiktaş Emniyetinin çalışmaları güzel bir örnektir. Vatandaş çok beğeniyor. Belediye bunu örnek alıp, ortak çalışmalar yapmalıdır.
- İletişime hiç önem verilmedi., yerel değil sanki ulusal gibi çalışıyor belediye başkanları, kendileri milletvekili değil, belediye başkanı bunu unutmasınlar ve yerele dönsünler.
- Belediyede son yıllarda yaşanlar medyatik oldular. Bu tür pisliklerin üstü örtülmesin, sorumlular ortaya çıkarılsın. Belediye de temiz insanlar görev alsın. Dost ahbap çavuş ilişkileri son bulsun.
- Eskiden halk günleri vardı, bire bir iletişim yaparlardı. Şimdi sosyal medya ile işi idare ediyorlar. Halka dokunmak onları kararlara katmak lazım.
- Kentsel dönüşünm adı altında inşallah rant yaratılmaz. 
- Beşiktaş tarihi bir dokudur, kentin beton binalarla mahvedilmesini kimse is-temez. Millet ayağa kalkar. Bunun da altından kimse kalkamaz.
- Beşiktaş hizmet için Beşiktaş'ı ve Beşiktaşlıları iyi tanımak lazım. Onun için akil adamlarla oturup karar verilmeli. Ancak eskilerle yan yana bile gelinmemelidir. Akil adam denince bunlar anılmamalıdır.
- Her proje halkın onayına sunulmalıdır.
- Beşiktaş kültür düzeyi yüksek bir kent, buna önem verilmeli, her mahallenin istekleri ve öncelikleri farklıdır. Top yekün bir projelendirme yanlış olur.
- Göreve gelecek olan başkanın önce mal varlığını açıklaması  ve bunu her yıl kamuoyuyla paylaşması gerekir. 
Seçilecek olan belediye başkanının Beşiktaş Belediyesi borcunu, Beltaş vakfı ve Beltaş A.Ş'nin borçlarını kamuoyuyla paylaşması kaçınılmazdır. Çünkü bu konular soruşturulmaktadır ve sürekli gündeme gelecektir.
- İhaleler şeffaf yapılmalıdır. 
- İşe alımlarda liyakat ön planda tutulmalıdır. Eskisi gibi kardeş. baldız gibi vb. istisnai kadrolar oluşturulmamalıdır.
- Belediye Başkanı harcadığı her kör kuruşun hesabını vermek zorundadır.
- Tüm harcamaları ve yapılan işleri resmi siteden duyurmasını istiyoruz.
-  Ayrıca yapılan işlerle ilgili resmi siteden ve bağımsız yayın organlarınını denetiminde bir basın toplantısı ile geniş bir bilgilendirme yapılmalıdır.
-  Beşiktaş kenti Beşiktaşla anılıyor ama tüm takımları tutan insanlar burada yaşıyor, herkese eşit davranılsın. Beşiktaş üzerinden prim yapılmasın, yapana da mani olunsun.


MAHALLEDE TURLARIMIZ DEVAM EDECEK 

Editör: Beşiktaş Medya Grup

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık