Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş Medya Grup 20 yılı geride bıraktı

Beşiktaş Medya Grup 20 yılı geride bıraktı

Geçtiğimiz günlerde 20 yılı geride bırakan Beşiktaş Medya Grup bünyesindeki Gazete Beşiktaş, Radyo Beşiktaş ve Beşiktaş WebTV gelişimi İstatistikler ve serüveni göz kamaştırıyor.
Bu konuda Beşiktaş Medya Grup Başkanı Gazeteci İsmail Baştuğ ile konuştuk ve Beşiktaş Medya Grup'un o serüveni hakkında küçük bir ufuk turu yaptık. İşte o söyleşi ve görüntülerden kısa bir özet... İşte çarpıcı rakamlar...

Öncelikle rakamlar sizin için ne ifade ediyor?

İstatistik anlamda önemli ama benim için etkileşim dışında güvenilirlik saygınlık ve yaptırım güçü daha önemlidir basının... Bunun için yayınlarımızın tümünde basın kartı sahibi gazeteciler çalışmaktadır. Ayrıca, konunun uzmanları hariç gazeteciler dışındakilere de köşe yazma imkanı tanımıyoruz. Böylelikle bağımsızlığımızı korumuş oluyor ve fikirlerimizi özgürce paylaşıyoruz.
Zannedersem bu 21 yılda yaptığımız çalışmalar bizi ilk ve tek yaptı. Bir de benim 39 yılı aşkın ulusal basında gazetecilik geçmişim var. Bu işi yapmak ve dayanmak çok zordur. Sevmek lazım, mücadele güçü lazım!..



15 yılın istatistlerine bakınca 131.400 saat aralıksız yayın yapan bir Radyo Beşiktaş ile karşılaşıyoruz. Bu güne kadar 2.748 konuk ağırlamış. Bu konuda neler söylersiniz?..

15 yıl önce Radyo, Web ve canlı yayın deyince yapamazsın demişlerdi. O zamanlar Radyo Spor'da program yapıyordum. Bu işi internet üzerinden yapaçağız dedim ve Radyo Beşiktaş'ı kurdum. Sağolsun teknik olarak arkadaşlar da yardımcı oldu. Aynen frekans sahibi radyolar gibi profesyonel mikserler, mikrofonlar ve ekipman aldık. Özel stüdyolar kurduk. Kültür Bakanlığı ile bile temasa geçtik. Fikir hakları, yayın hakları işini hallettik. Spor, siyaset ve bir çok konuda aralıksız canlı yayına başladık. O zamanlar canlı olarak sadece bant kayıt yapılıyor ve bu internet üzerinden yayınlanıyordu, ancak biz direk stüdyodan canlı yayınlar verdik. Hatta bu stüdyolarda ForzaTv kuruldu. Ulusal kanallar ana haber bültenlerine haber yaptı. Bugün Uzakdoğuya bile ortak müzik yayınları yapar hale geldik. Hatta 99 ülkeden aynı anda yayınlanan ilk radyo olmanın şerefini tattık. Rekorumuz Google'da bile yer aldı. Şu aralar gece yayın yapılıyor. Günün 24 saati Web Tv'ye ağırlık verdik.

Web Tv istatislikleri de müthiş. Kısa sürede Beşiktaş WebTV'ye binlerce video yüklendi. Büyük emek ve saatler harcanıyor bu işe... Yüzbinlerce izlenme var. Bu nasıl bir aşama oldu?

Doğru zor iş... İnsanlara oturdukları yerden kolay geliyor. Radyo işitsel bir mecra olduğundan zaman içinde görüntülü yayınla bunu çeşitlendirmek gerekti. Radyo yayınlarını stüdyodan görüntülü olarak canlı vermeye başladık. Bunu 10 yıl öncesinden yine ilk kez biz yaptık. Son yıllarda ise müzik grupları ve bağımsız sanatçılar destek çok istiyor. Biz de onlara katkı olsun diye videolarını yayınlıyoruz. Bu arada Avrupa ve Uzakdoğu'dan da ortak yayınlar yapıyoruz. WebTV bu müzik anlamda daha yeni ama çok beğeni alıyor. İzlenme rakamları da memnun edici... Devam edeceğiz...

Beşiktaş Medya Grup'un bir de gazetesi ve haber siteleri var. Bu rakamlarda oldukça önemli. Örneğin 20 yıl geride kalmış 21 yılında Gazete Beşiktaş bu kadar zaman içinde 395 sayı hiç ara vermeden tam 1 milyon 975 bin adet basılmış bu konuyu açıklarmısınız?



Gazete Beşiktaş yazılı basındır. Beşiktaş'ın ve Beşiktaşlı'nının ilk ve tek gazetesidir. Üç gazete içiçe yayınlanır. Siyaset, spor ve kent gazetesi... Bizim amiral gemimizdir. Yazılı basın meşakkatli bir iştir. Büyük bir kadro ve ekipman ile ciddi bilgi gerektirir. Onun için yapan da yok, rakibimiz de yok!.. Çıktığımız ilk gün tükenmektedir. Çok iyi bir dağıtım sistemimiz var. Pandemi öncesi özel ve kamu kuruluşları, kafeler, kültür merkezleri, okullar, maçlarda stada dahi koyuyorduk. Daha geniş kitlelere ulaştırmak için son zamanlarda internet üzerinden de yayınlıyoruz, eski arşivleri de açtık. Böylelikle dünyanın her yerine ulaşıyoruz. Bu 7/24 alın teri döken emekçi gazeteci arkadaşların kardeşlerimizin çocuklarımızın ve bize inanların destanıdır!..

Son olarak, haber siteleriniz hakkında da bilgi alabilirmiyiz?..

Beşiktaş Medya Grup ulusal anlamda, Gazete Beşiktaş ise bağımszı siyasi yazılı basın dışında, haber sitesi olarakta daha ziyade yerel anlamda yayın yapmaktadır. Her ikisi de haber kategorisinde olup Google üzerinde haberlerimiz en üst sıralarda çıkmaktadır. Bir haberimiz 10 ile 50 bin arasında hit almaktadır. 500 bini geçen uluslararası sayfalarımız bulunmaktadır. Bunun yanısıra sosyal medyayı da unutmamak gerekir. Facebook, Twitter, İnstagram, Linkedin gibi mecralarda varız ve toplamda 250.000 tirajı yakalamış durumdayız. Sosyal medyayı haberleri duyuruları için kullanıyoruz. Önemli olan haber sitelerimiz ve onların hitidir bizim için. Özel bir adımız var. 'beşiktaş.com.tr' marka oldu... Değeri paha biçilmez. Bunun bilincinde ve sorumluluğundayız. Bu nedenle ulusal basındaki gazeteci arkadaşlarımız, önemli haber siteleri, spor yazarları ile de ortak çalışmalarımız var. Örneğin en çok okunanlara sayısız defa girdik. Verdiğimiz destek ve katkılar ortada... Bu çalışmalarımızı ve mecralarımızı her geçen gün daha da geliştirmekteyiz. Dünyanın her yerine ulaşmaktayız. 
Son olarak şunu söyleyeyim; Beşiktaş Medya Grup dev bir markadır, bir güçtür. Beşiktaş'ın en büyük değeridir. Topyekün sahip çıkmalı üzerine titremeliyiz...

E-gazete okumak için

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP KURUCUSU GAZETECİ İSMAİL BAŞTUĞ KİMDİR?..

Haber Videosu


HABERE AİT RESİMLER

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık