Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş Kulübü’nün ve şirketlerinin Beşiktaşlılara ihtiyacı var

Beşiktaş Kulübü’nün ve şirketlerinin Beşiktaşlılara ihtiyacı var

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Divan Kurulu'nun 2019 Yılı 3. Olağan Toplantısı, Vodafone Park’ta gerçekleştirildi. Toplantıya; Başkan Ahmet Nur Çebi, Yönetim Kurulu Üyeleri, Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk ile Divan Kurulu Üyeleri katıldı. Toplantının açılışının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Denetim Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, Divan Kurulu Üyelerine Kulübün mali durumu hakkında bilgiler verdi.

Genel Sekreter ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Mesut Urgancılar, Divan Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Yönetime heyecanla geldiğimizde sabah karşılaştığımız manzara sadece sessizlik, el ayak çekilmiş, neredeyse terk edilmiş bir kulüptü. Neyi devraldığımızı henüz bilmiyoruz.

Seçim sürecinde başkan adayları, kazandıkları takdirde geçmiş yıllar ile ilgili araştırma yapacaklarını söylediler. Başkanımızın da 'araştıracağım' sözü vardı. Göreve başlar başlamaz ilk işimiz bu oldu. Denetim kurulundan geçmiş 10 yılın tüm detaylarıyla, varsa suistimalleriyle, varsa yanlışları ve doğrularıyla denetlenmesini rica ettik. Denetim kurulu haklı olarak bunun ağır yük olduğunu söyledi. Şu anda bunun için uluslararası denetim firmalarıyla bu görüşmeleri sürdürüyoruz. Gerek içerik gerek yöntem konusunda neredeyse uzlaşmış durumdayız. Bu denetim en kısa süre içinde başlayacak. Gerekirse olağanüstü genel kurul yapıp kamuoyuna hiçbir şey saklamadan, söz verdiğimiz gibi olabildiğince şeffaf şekilde açıklayacağız.

Bizi bekleyen bazı sürprizler vardı. Bunlardan biri de geçmiş dönemde yapılandırılmış vergiler. Bunlardan biri de 740 milyon liralık ödemeydi. 40 günde 740 milyona karşılık yaptığımız ödeme 121 milyon liradır.

Üçer aylık ödeme yaptık. Bir an önce yüzleşmek istediğimiz konulardan biri banka konsorsiyumlarla yapılan anlaşmaydı. İki yılı faiz ödemesiz anlaşmada ilk iki ayda 20 milyonluk faiz ödemeleri çoktan başlamış. Geçmişte yapılan aylık vergi borcu taksitleri 5 milyon lira, ortalama her ay 5-6 milyon ödemek gibi yükümlülük var. Her ay 35 milyon eksi bakiye veriyoruz.

Kusura bakmayın bugünü tarif etmekte güçlük çekiyorum. Konsorsiyum anlaşmasıyla bankalarla artık ortağız. Bu anlaşmanın şartları, bu anlaşmanın sürdürülebilirliği çok zor. Sorunlara çözüm bulacak gibi görünen bir anlaşma değil. Denetim firmasından bunun da araştırılmasını rica ettik.

Sporcularımıza bütün ödemlerin çok önce yapılması gerekiyordu. 7 Ekim’de erteleme talep edilmiş, UEFA, 30 Ekim’e süre vermiş.

Bir dernekte, sivil toplum kuruluşunda kendi üyeleriyle kavgalı olmak nasıl bir şeydir? Ben anlamakta güçlük çekiyorum. Bunlar geride kalsın. Beşiktaş üyeleriyle uğraşmaya son verelim.

21 Ekim tarihi itibarıyla 128 başlamış icra takibi vardı. Göreve başladıktan sonra 40 gün içinde 25 icra takibi geldi. Toplamı 88 milyon 72 bin lira. Beşiktaş’ın kimseye borcu olmadığı defalarca söylendi. 18'i inşaatı bitmiş stattan dolayı ödenmemiş borçlardan kaynaklanıyor. 20'si çok uzun yıllardır süre gelen spor genel müdürlüğüne ödenmeyen borçlardan kaynaklanıyor. 15'i geçmişte işten çıkarılan eski çalışanların icra takibi. 19'u menajerlerin icra takibi. 17'si eski basketbolcuların, 10'u eski voleybolcularımızın, 4'ü hentbolcularımızın takibi. Hentbol takımının zararı 6,8 milyon lira, bedensel engellilerin zararı 3,5 milyon, kürek 733 bin, masa tenisi 500 bin, boks 453 bin, jimnastik 500 bin, satranç 290 bin, basketbol altyapı 2,4 milyon, kadın basketbol 2,8 milyon, erkek basketbol 13,8 milyon, oyuncu yetiştirelim diye beklediğimiz futbol altyapı 8,7 milyon zararda. Sezon içinde amatör şubelerin zararı 49,7 milyon lira.

Sıkıldıkça sıkılıyoruz, uykularımız kaçıyor. Son 2 yılda yapılmış tüm sözleşmelerde ve protokolde hep tek imzayla karşılaşıyoruz. Bunun nedeni de tabii ki gündeme gelecektir. Bizim 40 günlük imza sirkülerimizde çift imza var. Olması gereken zaten bu.

Sağda solda bizi çekiştirmek isteyen olursa, mal beyanımız resmi makamlarda mevcut. İlk işimiz bunu yapmak oldu.



Tasarruf yapmaya çalışıyoruz. Sporcu ve teknik ekipleri çıkardığımızda çalışan sayımız 448. Çalışan sayısında indirime giderek yıllık brüt maaşta şimdilik yüzde 19'luk tasarruf yaptık. Tasarruf tedbirlerine devam edeceğiz.

Şu gerçekle yüzleşmeliyiz; Beşiktaş Kulübü ve şirketleri artık nefes alamayacak haldedir. Beşiktaşa Kulübü’ne ve şirketlerine tabii ki ihtiyacı olanlar olacaktır. Ama o devir bitti. Beşiktaş Kulübü’nün ve şirketlerinin Beşiktaşlılara ihtiyacı var.

Tüm gelirlerimiz temlik altında olsa da var olan sponsorlarla yeniden görüşüyoruz. Küstürdüğümüz, bu ülkenin gururu, dünyadaki en iyi işi yapan kurumlarla bir araya gelmek için çalışıyoruz. Türk Hava Yolları hem yurt içinde hem yurt dışında birçok önemli spor organizasyonuna sponsor. THY, Beşiktaş Kulübü’ne sponsor değil, sizce nasıl oldu? Gittik kulübümüz adına özür diledik. Umarım eskisi gibi gereken yapılacaktır. Gayrimenkullerden gelirler var. Fulya AVM ile karşılaşıyoruz. Fulya AVM için iki kez açılış töreni düzenlendi. Şu anda kapasitesi yüzde 56. Yeni kiracılar bulmak için çalışıyoruz. Ama öncelikle geçmiş dönemden inşaat borcu olarak 4,6 milyon lira ödememiz lazım. 3,8 milyon lira yeni yatırıma ihtiyacımız var. Fulya AVM için 8,4 milyon lira yeni kaynak yaratmamız gerekiyor. Kombinede hayal kırıklığına uğradık. Yeniden satışa çıkardığımız kombinelerin 732'si satıldı. Basketbol takımımızın maçları için çıkardığımız kombinelerin satış adedi 73.

Yönetim kurulları emrivaki yapmaz. Ücret değişikliğinin ardından 3,5 yılda 832 yeni üye oldu. 22 Ekim sabahı göreve geldiğimizde 254 yeni üye oldu. Bu ötekileştirilmiş, uzaklaştırılmaya çalışılmış Beşiktaşlıların geri dönüşü. Üyelerin yönetimimize gösterdiği teveccühtür. Lütfen Beşiktaşımızı mahkeme kapılarında süründürecek kişilerle iş birliği yapmayın. Lütfen aidatlarınızı bireysel olarak kendiniz yatırınız.”

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık