Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

24 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş Belediyesi'nde şimdi de işçi grevi ve protesto

Beşiktaş Belediyesi'nde şimdi de işçi grevi ve protesto

Görevden almalar, rüşvet, yolsuzluk, zimmet, zorla bağış toplama, ihaleye fesat karıştırma gibi işlerle anılan ve soruşturmaların kıskacından bir türlü kurtulamayan Beşiktaş Belediyesi bu seferde işçilerin paralarını ödemediği için gündeme düştü!..

YEREL SEÇİM ÖNCESİ KARGAŞA

Yerel seçim önce işçilerin belediye önünde toplanması ve alınamayan haklarını istemesi ve Beşiktaş Belediyesi önünde protesto yapması CHP'yi zor durumda bırakacağı belirtiliyor.
DİSK/Genel-İş üyesi işçileri, Beşiktaş Belediyesi Personel Hizmetleri AŞ. kapısına grev kararı asması ile birlikte Leventte erken saatlerde hareketlilik yaşandı. 
Oldukça fazla sayıda işçi ile birlikte sabahın erken saatlerinde Beşiktaş Belediyesi önüne gelen işçiler, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) üyeleri, Beşiktaş Belediyesi Personel Hizmetleri AŞ'nin kapısına grev kararı astı.

İŞÇİLER PARALARINI İSTİYOR

Edinilen bilgiye göre, Levent Birlik Parkı'nda bir araya gelen belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan yaklaşık 200 işçi, "İş, adalet, özgürlük", "Toplu sözleşme hakkımız engellenemez", "İşçi hakları kutsaldır" sloganları atarak Nispetiye Caddesi'ndeki Beşiktaş Belediyesine doğru yürümeye başladı. Belediye önüne gelen 1600 işçi gecmişe dönük alacaklarını ve farklarını alamadıkları gerekçesiyle yürüyüş yaptı. Belediye binası önünde açıklama yapan Genel-İş 1. No'lu Şube Sekreteri Taner Yayla, Beşiktaş Belediyesiyle toplu sözleşme masasına oturmak için sendika olarak 4 aydır girişimlerde bulunduklarını ancak hiçbirinden sonuç alamadıklarını ve yapılan tüm çalışmalar ve çabalara rağmen haklarının adeta gasp edildiği aktardı.

GREV BAŞLATIYORLAR

Genel-İş 1. No'lu Şube Sekreteri Taner Yayla, şöyle devam etti: " Bu durum uzunca bir süredir devam ediyor. 12 milyon işçinin hakkı için mücadele ediyoruz, etmekteyiz. Taleplerimiz 2019 yılındaki asgari ücret farkının işçilere yansıtılması, çalışma süresinin 40 saat ile sınırlandırılması, ücretlere dayalı şartların yerine getirilerek yüzde 4'e mahkum edilmemesini talep ediyoruz. Bu isteklerimiz bizim   yasal hakkımızdır. Karşı tarafın 40 günlük süreleri var eğer bu süre içerisinde toplu sözleşme masasına oturulmazsa grev hakkımızı kullanacağız."

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİNDE KASA TAMTAKIR

Bu durum karşısında borç batağında olan, kasanın tamtakır olduğu bizzat Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç tarafından açıklanan Beşiktaş Belediyesinin ne gibi bir tavır alacağı konuşuluyor. Ancak açıklama sürerken bir Beşiktaş Belediyesi yetkilisinin aşağıya inip sendika yetkilileri ve işçilerle konuşmaması dikkat çekti ve çalışanlar tarafından hoş karşılanmadı.

SORUNUN ÇÖZÜMÜ YENİ BAŞKANIN SIRTINA KALACAK

Bu durum karşısında 40 günlük süreçin işleyeceği ve yerel seçim öncesi  grevin başlayacağı bunun da yerel seçimlere etki yapacağı vurgulandı. Grev sonrası bu konunun çözümünün yeni başkana kalacağı da belirtilen diğer konulardan biri olarak kaydedildi. 

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık