Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş Belediyesi ve tartşılan görevlendirmeler

Beşiktaş Belediyesi ve tartşılan görevlendirmeler

Basın Danışmanlığı ve Kültür Müdürlüğü belediyenin en önemli görevlerindendir. Çünkü basın danışmanlığı direk iletişimle ilgilidir ve Beşiktaşın imajına yönelik bir önemli çalışmadır. Diğer yandan Beşiktaş kültürün başkentidir ve büyük çalışmalar yapılması beklenmektedir. Bunlar eski moda yöntemler ile yapılamaz. Kendini geliştiren dinamik bir kadro ve işin ehli  kişilerle başarılabilir. Beşiktaş Belediyesinde bu iki önemli konu için liyakatlı görevlendirmeler olması lazım. Kulağa fısıldamalar, tavsiyelerle bu iş olmaz. Eskilere dönüp iyi araştırmalar yapmak lazım.

Beşiktaş Belediyesinde bilindiği gibi bir süredir başkan yardımcıları, müdürler ve danışmanlar arasında bir yaprak dökümü yaşanıyor. En son olarak da, belediyenin basın danışmanı değişti.  Ancak bu değişiklikle birlikte Beşiktaş sakinleri ve partililer arasında hararetli bir tartışma da beraberinde geldi. Tam görevlendirmeler bitti derken, Murat Hazinedar zamanında görev yapan Alev Gürsoy'un basın danışmanlığından ayrılması ile birlikte, yerine eski ANAP'lı başkan Yusuf Namoğlu'nun eski basın danışmanı Üzeyir Darıcı geldi. Gürsoy'un ayrılması normal karşılanırken, Darıcı'nın ANAP yıllarından yıllar sonra dönmesi Beşiktaşlılarda şaşkınlık yarattı.

İletişim eski moda yöntemlerle olmaz, dinamik ve güçlü bir yapı gerektirir.

Öte yandan;
Tahir Doğaç  yaklaşık iki ay içinde bir çok danışmanla yollarını ayırdığını duyurmuş, Bunu da bütçe ve tasarrufu gerekçesiyle yaptığını belirtmişti. Hazinedar ile çalışan yaklaşık 10 danışmanla bu nedenle işten çıkarılmıştı. Bu durum taktirle karşılanmıştı. Ancak Beşiktaş Belediye Başkan vekili Tahir Doğaç'ın yeni bir basın danışmanı alması ve bu ismin daha önce denenerek işine son verilmesi ve eski siyasetçiler ve Beşiktaş dışından gelen yardımcılar tarafından tavsiyelerle ilerleyen yaşına rağmen belediyeye geri dönmesi gibi  tartışılmaya başlandı.

Şimdi de Beşiktaş'ın kalbi olarak nitelendirilen bütçesi oldukça yüksek Kültür Müdürlüğü gibi önemli bir görev için adının geçmesinin daha da yanlış olaçağı konuşuluyor. 

Özellikle ANAP döneminde Yusuf Namoğlu'nun basın danışmanı olan Üzeyir Darıcı'nın CHP'lilerle arasının iyi olmadığı söyleniyor.  Sosyal medya da  Beşiktaşlılar arasında böyle bir ismin  CHP'li bir belediye başkanı ile birlkte çalışacak olması Beşiktaşlılar ve CHP kanadında da tepki yarattı. 
Özellikle belediyenin borç batağında olduğu ve tasarruf yapılacak denildiği bir dönemde yeni basın danışmanına verilecek ücret ve imkanlarda daha sonrası yapılacak olan müdürlük görevi iddiaları sorgulanan diğer konular arasında yer alıyor.

Basın danışmanlığını herkes yapamaz,  önceden test ettiklerimiz ise hiç yapamaz.

Öte yandan; CHP'liler; zamanında seçimlerde ANAP'ın kazanması için mücadele etmiş, CHP'nin kaybetmesi ANAP'ın kazanması için çalışmış ve daha sonra bu konu da CHP'lilere bir çok söz sarf etttiği iddia edilen bir kişinin belediyeye tekrar alınmasının normal bir durum olmadığı vurgulanıyor. Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç'ın bu kararın kimler tarafından alındığını arıştırması ve bu kararı tekrar gözden geçirilmesi isteniyor.

İçişleri Bakanlığınca hakkındaki birçok iddia nedeniyle görevinden alınan Murat Hazinedar'ın yerine gelen Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç tarafından Basın danışmanı görevine getirilen Üzeyir Darıcı hakkında aynrıca belediyede çalıştığı ve ayrılış safhasında da yaşananlarla iligili bir çok önemli iddialar da sosyal medya da şimdiden tartışılmaya başlandı.

iddialar ve tepkiler

Edinilen bilgiye göre; Üzeyir Darıcı'nın,  zamanın ANAP'lı Belediye Başkanı şimdinin TFF Merkez Hakem Komitesi Başkanı olan Yusuf Namoğlu seçimi kaybettikten sonra İsmail Ünal tarafından belediyeden çıkarıldığı biliniyor. Yaklaşık 14 yıl sonra belediyeye dönen Darıcı'yı kimin veya kimlerin tavsiye ettiği de derinlemesine sorgulanmaya ve  de dillendirilmeye başlandı. Bu isimlerin bilindiği, yakın zamanda bu isimlerinde ortaya çıkaçağıı konuşuluyor. Bu işin ucunda eski bir büyük şehir belediye başkanı ve başkan yardımcısı ile önemli bir ismin dahi olabileceği belirtiliyor. 

Hem meçlis üyeliği, hem danışmanlık hem müdürlük

Diğer yandan Darıcı'nın, Mustafa Dolu'nun başkanlık adaylığı sırasında, CHP'den Beyoğlu Belediyesine Mustafa Dolu seçimi kaybettiği halde meclis üyesi olarak girdiği ve halen görev yaptığı belirtiliyor. Beyoğlu Belediyesinde meçlis üyeliği ile Beşiktaş Belediyesin de çalışması da ayrı bir konu olarak gündeme getiriliyor.

Son zamanlarda birçok danışmanla yollarını ayıran ve uygulamalarıyla güzel adımlar attığı belirtilen Beşiktaş Belediye Başkan vekili Tahir Doğaç'ın bu oldukça tartışmalı ve iddiaların havada uçuştuğu danışman ile böylesine önemli konu hakkında nasıl bir uygulama veya açıklama yapacağı, gelişmeler merakla bekleniyor.

Beşiktaş'ın kalbi Kültür Müdürlüğüne genç dinamik bir Beşiktaşlı lazım

Öte yandan edinilen bir bilgide bu danışman olarak alınan kişinin kültür müdürlüğüne getirilecek olması... Bu görevlendirmenin daha da yanlış olaçağı, kültür müdürlüğünün Beşiktaş'ta çok önemli bir birim olduğu, Kültür ve Sanatın içinden genç dinamik, Beşiktaşı iyi bilen bir kişinin bu göreve getirilmesinin uygun olacağı belirtiliyor.

Son zamanlarda gerek Atatürkle ilgili etkinliklerde gerekse hizmetlerin yapılması açısından güzel adımlar atın, birçok işe yaramaz danışmanla yollarını ayıran Beşiktaş Belediye Başkanı Vekili Tahir Doğaç'ın bir kaç eski siyasetçi ve Beşiktaş dışından gelen yardımcısının tavsiyesi ile bu tür yanlışlara düşmemesi için uyarılarda bulunuyor. Aksi taktirde başkan vekili Tahir Doğaç'ın başının aynen görevden alınan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar gibi yanabileceği  söyleniyor ve yapıcı eleştirilere kulak vermesi isteniyor. Çünkü Kültür müdürlüğü Beşiktaş'ın kalbidir. Burada yapılacak olan her etkinlik ve iş bizim de konumuz gereği yakın takibimizdedir. Yapılacak bir yanlış tüm Beşiktaşlılara yansıyacaktır. Eğer Beşiktaş zarar gelirse, Bunda en büyük tepkiyi de biz veririz. Bu nedenle Kültür Müdürlüğüne görevlendirme yaparken çok dikkatli olmak gerekir. Sonra üzülmeyelim.

Tahir başkana dostane ve çıkarsız uyarılar

Malum önümüzde bir genel seçim var, ardından da yerel seçimler yapılacak.
Buradaki çalışmalarıda basın ile birlikte yürütmek zorunda.
Basın danışmanları ve Kültür Müdürlükleri bu nedenle bile  çok önemli...

Eğer Beşiktaş Belediye Başkanı Tahir Doğaç bu konuda burada yazmadığımız daha geniş bilgiler istiyorsa eski başkanların da bizimle paylaştığı bilgileri kendisiyle paylaşmaya hazırız.

Ayrıca son zamanlar da belediyede yaşanan olaylara ve ikazlara bir yenisinin daha eklenmemesi için Tahir Doğaç'a özellikle görevlendirme yaparken, bu tür yanlışlardan uzak durması ve karar alırken çok dikkatli olması, tercihini Beşiktaşlılardan  yana kullanması iyi niyetli tavsiyeler olarak sunuluyor.

Ayrıca bu konuda da ilçe siyasetçilerine de büyük iş düşüyor.

Çünkü biz Beşiktaş'ın iyi olmasını, Tahir Başkan'ın başarılı olmasını isteriz.

Editör:

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık