Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, bugün yola çıkıyoruz

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, bugün yola çıkıyoruz

Beşiktaş'taki seçimlerde geçerli olayların yüzde 76.06'sını alan CHP'li Rıza Akpolat Beşiktaş Belediyesi'nde düzenlenen törenle görevine başladı. Törene katılan çok sayıda partili ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine hitap eden Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat şunları söyledi: "İlçe Başkanım, ilçe yönetici arkadaşlarımız ve siz çok kıymetli Cumhuriyet Halk Partisi Beşiktaşlı örgütüm ve Beşiktaşlı hemşehrilerim özellikle hepinizi en içten  sevgi ve saygılarımla selamlıyorum, hepiniz hoşgelidiniz. Tabi çok duygulu anlar yaşıyorum… Hayatımın en zor zamanlarını geçirdim diyebilirim. En mutlu ama en duygulu zamanını geçiriyorum. Gençlik kollarında başladığım siyasi hayatıma, ilçe yöneticisi, ilçe başkanı, il başkan vekili olarak devam ettim. Doğduğum gün itibarı ile aslında hep siyasetin içindeydim. Babam Cumhuriyet Halk Partisi'nin değişik kademelerinde görev yaptı, biz aslında ailecek doğduğumuz gün itibarı ile hep siyasetin içinde olduk. Sokaktan geliyoruz, sokak siyasetinden geliyoruz, hep içinde olduk ve o mücadelenin içinde olduk, o mücadeleninde içinde olmaktan da gurur duyuyorum. Bu demokrasi mücadelesiydi, o mücadeleyi dün de verdik, bugün de verdik, yarın da vereceğiz. 

Rekor bir oyla kazandık

Çok önemli bir görev. Ben yaptığım bütün çalışmalarda, saha çalışmalarında Beşiktaş'ın önemiyle ilgili vurgularda bulundu. İki kent birleştiği, iki kıtanın birleştiği Kaptan Deryaların kenti, Barbaros Hayrettin'in kenti. Burayı yönetmek çok önemli bir sorumluluk. Üzerimde çok önemli bir sorumluluk var. Beşiktaş'ı Avrupa'da konuşulur hale getireceğiz. Beşiktaş Belediyesi halkın belediyesi olacak. Beşiktaş'ta yaşayan herkesin muhatap bulduğu, buradan mutlu duygularla ayrıldığı bir yönetim anlayışını arkadaşlarımız ile birlikte hayata geçireceğiz. Tabii öncelikle şunu ifade edeyim, bugünlere gelmemizde emeği olan başta babam, annem, kızkardeşim, eşim, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu önemli görevi, sorumluluğu bize veren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, merkez yönetim kurulu üyelerine, parti meclis üyelerimize, milletvekillerimize ve çok kıymetli Cumhuriyet Halk Partisi örgütüne ve en önemlisi Beşiktaş'ı rekor bir oyla kazanmamızı sağlayan Beşiktaşlı hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum. 

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum

Beşiktaş Belediyesi çok zor zamanlar geçirdi. Beşiktaş Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı. Sonrasındaki dönem çok zor bir dönemdi. Şöyle ifade edeyim, Genelkurmay Başkanı'nın bile vatan haini olarak yargılanması bir yerde insanların adalete ve hukuka olan güveni azaldı. Dolayısıyla böyle dönemlerde bu irade boşluğunu taşımak zordur. Sayın Belediye Başkan Vekilim Tahir Doğaç ki, gençlik kollarından geldiğini ifade ediyor ama halen gençlik kollarındaki ruhu taşıdığını ben hala görüyorum. Çok önemli bir sorumluluğu yerine getirdi ve çok zor bir zamanda belediye ciddi bir mali sıkıntı uygulayarak, zor şartları en iyi şekilde atlatmamıza yardım etti. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Hem kendisine hem mesai arkadaşlarına, hem müdürlerimize hem başkan yardımcısı olarak görev yapan bütün arkadaşlarımıza. 

Beşiktaş'ı Avrupa'da konuşulur hale getireceğiz

Başta söylediğim gibi, Beşiktaş'ı Avrupa'da konuşulur hale getireceğiz. İletişim kanalları açık, şeffaf denetlenebilir bir belediye anlayışını, bir yönetim anlayşını ortaya koyacağız. Halkın iradesinin olmadığı hiç bir kararın altına imza atmayacağız. Kent konseyleri oluşturacağız ve bir kararını belediye meclisinin gündemine getirmeden önce mutlaka kent konseyinin onayından geçireceğiz. Önce halkın iradesini alacağım, sonra belediye meclisinin gündemine getireceğiz ve bu yönetim anlayşını bu katılımcı yönetim anlayışını Beşiktaş'ta mutlaka hayata geçireceğiz. Bunu çok önemsiyoruz, seçim çalışmalarında bunu öncelik bir vaat olarak hep anlatmıştım, şimdi de yerine getirme zamanı. O gün konuştuklarımızı bugün mutlaka yerine getireceğiz, bu bizim sorumluluğumuz.

420 km yol yürüdük

Çok önemli bir süreç yaşıyoruz. Ben dün belediye meclis üyesi arkadaşlarımla beraber mazbatalarımızı alırken şunu ifade ettim. Biz hak, hukuk ve adalet için 420 km yolu düşünmeden, bir metresini bile atlamadan yürümüş bir partinin neferleriyiz. Dolayısıyla 16 milyon İstanbulu'nun vermiş olduğu bir karar var. Biz bu kararın tecilli etmesini istiyoruz. Her ne kadar mazbatalarımızı almışsak, her ne kadar devir teslimleri gerçekleştiriyor olsak da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu mazbatasını alana kadar, mazbatalarımızı almış saymayacağız. O vatandaşın iradesi tecelli edene kadar da bu nöbeti devam ettireceğiz. Seçim gününden itibaren bütün arkadaşlarımız, ilçe başkanımız, ilçe yönetici arakdaşlarımız, mahalle başkanlarımız, kadın kollarımızı, gençlik kollarımız, belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın hepsi burada demokrasi nöbeti tutuyorlar. Biliyorsunuz seçim kurulu belediye binamızın içinde ve arkadaşlarımız bir dakika olsa bile o çuvalları yalnız bırakmadılar, başlarında bekliyorlar. İstanbul'un 39 ilçesinde bu nöbetimizi devam ettireceğiz, haklıyız kazanacağız ve kazandık. 

25 senelik bir özlem bitti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Beşiktaş Belediyesi'nin sınırları içerisinde çok yetki alanı olduğundan bahsetmiştim. Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün Beşiktaş sınırları içerisinde çok ciddi yetki alanı var. Dolayısıyla Beşiktaş bir üvey evlat muamelesi gördü bugüne kadar merkezi yönetimler tarafından. Şimdi biz İstanbul'u kazandık ve 25 senedir o özlemini duyduğumuz yatırımları yapma zamanı. Bunu halkımızla beraber Beşiktaşlı hemşerimizle beraber önce onların onayını alarak hayata geçireceğiz ve Beşiktaş'ı hak ettiği değerlerle yöneteceğiz. Sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri ile yöneteceğiz. Kent anayasası hazırladık, bu kent anayasası ile yöneteceğiz. Bu şehri kentin dokusunu bozmadan, kentin tarihini bozmadan yöneteceğiz. Sahip çıkacağız ve bu değerleri yükselteceğiz. Çağdaş, modern, Atatürkçü değerleri Beşiktaş'ta yücelteceğiz. Bu bizim önceliğimiz. Bundan hiç bir şekilde taviz vermeyeceğiz. Bizim yönetim anlayışımızın da tam merkezinde olacak. 

Belediye gelen herkes mutlu olarak ayrılacak

Belediyede çalışan arkadaşlarım, emekçi arkadaşlarım duydukları hiç bir şeye inanmasınlar. Bizim hiç bir kimsenin ekmeği ile oynama gibi bir derdimiz yok. Bir yönetim anlayışımız, çok net biz katılımcı bir anlayışı benimseyeceğiz. Şeffaf bir belediyecilik önceliğimiz. Bütün gelir gider kalemlerimiz çok net bir şekilde, faaliyet raporlarında belli olacak. Dijital ortamlarda izlenebilecek ve buraya gelen herkes buradan Beşiktaşlı hemşerilerimiz hepsi, Beşiktaş Belediyesine giren bütün hemşerilerimiz buradan mutlu olarak ayrılmak zorunda, önceliğimiz bunlar. Bunu yapan bunu hayata geçiren, bu hassasiyeti gerçekleştiren, gösteren herkes ile çalışmaya devam edeceğiz. Önceliğimiz bu. Bunun dışında hiç bir önceliğimiz yok. 

Vatandaşlarımız vergilerinin nereye gittiğinden şüphe duymayacaklar

Burayı sizlerle birlikte Beşiktaşlı hemşerilerimizin emrine vereceğiz. Çünkü Beşiktaş Belediyesi ya da yerel yönetimler vatandaşın emrinde olan yerler, hizmet yerleridir, hizmet binanlarıdır. Biz hizmet etmek için varız. Biz vatandaşın patronu falan değiliz. Hemşerilerimiz buraya gelecekler hizmetlerini en iyi şekilde alacaklar ve buradan mutlu olarak ayrılacaklar. Bundan başka hiç bir önceliğimiz yok. Vatandaşlarımız vergilerinin nereye gittiğinden en ufak şüphe duymayacaklar. Bilecekler ki verdikleri vergiler, halkın hizmetine sunulmuş ve şeffaf bir şekilde ortaya dökülmüş. Bunların hepsini görecekler ve biz bu anlayışı inşallah Beşkitaş'ta bu dönemde hayata geçireceğiz. Yeni bir dönem başlıyor! Hem Beşiktaş'ta, hem İstanbul'da yeni bir dönem başlıyor! Ben seçim çalışmalarında İmamoğlu İstanbul'u kazandığında Türkiye'nin kaderi değişecek demiştim, ısrarla söylemiştim İstanbul'u kazancağız, kazancağız… demiştim ve kazandık İstanbul'u. 

Beşiktaş üzerinden İstanbul genelinde projeler hazırladık

Ekrem başkanım benim beraber 10 sene görev yaptığım çalışmalarına yakından şahit olduğum Beylikdüzün'de vaad ettiği her şeyi hayata geçiren, projelendirdiği her şeyi hayat geçiren, katılımcı bir anlayışı hayata geçiren, katılımcı bir başkanımız. Dolayısıyla İstanbul'da da çok ciddi bir şekilde hikayesini gerçekleştireceğini biliyoruz. Bu ülkenin en önemli sorunlarını, ekonomik kriz, işsizlik gibi sorunlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kazandığımızda ciddi anlamda çözeceğiz. Beşiktaş üzerinden İstanbul genelinde bunlarla ilgili projeler hazırladık, bunları mutlaka hayata geçireceğiz. 

Bu partinin ne kadar özel olduğunu biliyorum

Ben bugün buraya geldiğiniz için, bizimle birlikte olduğunuz için tabii kelimeler bazen boğazımıza düğümleniyor çok önemli bir an çok duygulu bir an. Partinin gençlik kollarında yetişmiş olmak, bu partinin sokaklarında büyümüş olmak, sokağında mücadele etmek, bayrağını asmak, pankartını asmanın ne kadar özel olduğunu ben biliyorum. Ve İstanbul'un en genç ikinci belediye başkanıyım. Bunun sorumluluğunu da biliyorum. Üzerimizdeki sorumluluğun farkındayız. 

İstanbul'da Ekrem Başkanımız bir başarı hikayesi yazdı

Bizim şahsımızda gelişen bir motivasyon olduğunu da biliyoruz. Biz bir başarı hikayesi yazdık seçimleri kazanarak. İstanbul'da rekor oyla Beşiktaş'ı rekor oyla kazanarak İstanbul seçimlerinin kazanılmasına ciddi anlamda katkı gösterdik. İstanbul'da Ekrem Başkanımız bir başarı hikayesi yazdı. Dolayısıyla yönetirken asıl önemli olan orada yazacağımız başarı hikayesi. Yönetirken biz hep şunu söyledik, seçim kampanyalarımızda. Bugün evet Beşiktaşlı hemşerimiz, İstanbullu hemşerimilerimiz geldiler sandık başına iradelerini gösterdiler. Çeşitli sebeplerden dolayı bizlere oylar verdiler. Ama 5 senenin sonunda bütün vatandaşlarımız aldıkları hizmetlerden dolayı sevine sevine sandığa gidecekler ve gönüllerince bize oy verecekler. Bugüne kadar hangi siyasi partiye oy vermiş olurlarsa olsunlar 5 senelik hizmet sürecimizin sonunda bütün hemşerilerimizin ben Beşkitaş'ta çok daha yukarda rekorun üzerinde bir oyla sevine sevine sandığa gelir Cumhuriyet Halk Partisi'ne oylarını vereceklerine inanıyorum. Bu bizim  sorumluluğumuz sonuna kadar yerine getireceğiz. Sizlerle birlikte, çalışma arkadaşlarımızla birlikte, belediye meclis üyelerimizle birlikte. Çok değerli arkadaşlarım, yol arkadaşlarım, çalışma arkadaşlarım bugün burada olduğunuz için öncelikle hepinize yürekten teşekkür ediyorum. 

Sevgi ve saygılarımı sunuyorum

Evet, hep söyledik söylemeye devam edeceğiz. Beşiktaş'ı hak ettiği değerlerle yöneteceğiz. Bugün yola çıkıyoruz. Ben bütün hemşehirlerimi, bütün yol arkadaşlarımı Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında daha özgür, daha adil, daha insanca, daha eşit bir şekilde yaşayacağına olan inancımla hepinizi selamlıyorum, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum."

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık