Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

24 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Bedellide son karar! Zorunlu askerlik süresi kaç gün olacak?

Bedellide son karar! Zorunlu askerlik süresi kaç gün olacak?

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği bedelli askerlik ile ilgili kararlar açıklanmaya başladı. Bedelli askerlik için yaş, ücret ve zorunlu askerlik süresi belli oldu. Daha önceleri yapılan açıklamalarda bedelli askerlik yaşının 25, ücretinin ise 15 bin TL olacağı ve 25 günlük zorunlu askerlik görevinin olacağı duyurulmuştu. Edinilen bilgilere göre, Meclis’ten yapılan son açıklamada, bedelli askerlikte 25 gün yapılacak zorunlu askerlik, 28 güne çıkarılmıştır.

Bedelli askerlikte 28 gün zorunlu askerlik

İlk açıklamayı yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bedelli askerlik yaşının 25, ücretinin 15 bin TL ve zorunlu askerlik süresinin ise 25 gün olduğunu söylemişti. Milli Savunma Bakanlığı ile birlikte yürütülen çalışmalar sonucunda bedelli askerlikte 25 gün yerine, 28 gün zorunlu askerlik yapılması torba yasa teklifinde yer alacak.

Bedelli askerlikten 31 Aralık 1993 tarihinden önce doğanlar faydalanabilecek.

Yüz binlerce kişi bedelli askerlikten yararlandı

Bedelli askerlik yasası bu zamana kadar 5 kez çıkarıldı. İlk defa 1987’ çıkarılan bedelli askerlikten sonra 1992’de, 1999’dan sonra çıkarıldı. En son 2014’te çıkarılan yasada, 27 yaşını dolduranlar 18 bin TL ücret ile bedelli askerlikten yararlandı. 2014 yılındaki bedelli askerlik yasasından 203 bin kişi faydalanırken, 3 milyar 671 milyon 100 bin TL gelir elde edilmiş oldu.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık