Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Bedellide son karar! Askerlik süresi değişti!

Bedellide son karar! Askerlik süresi değişti!

Askerlik çağındaki tüm Türk vatandaşları Bedelli Askerlik Yasası hakkındaki gelişmeleri yakından takip ediyor. AKP, Bedelli Askerlik Yasası’nı bir kez daha ele alarak düzenlemelerde bulundu. Yapılan bu yeni düzenlemelere göre, 25 yaş olacak bedelli askerlik ücreti 15 bin TL olmasına karar verilirken, 28 günlük askeri eğitim şartı 21 güne indirildi. Bedelli askerlik ücreti hiç tartışma konusu olmazken, askeri eğitim süresi hem siyasiler, hem de halk tarafından tartışma konusu oldu.

Son teklif 21 gün

Yürütülen çalışmalar neticesinde bedelli askerlik süresindeki son teklifin 21 gün olarak komisyona sunulacağını söyleyen AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TSK’nın gelecekle ilgili planlaması kapsamında hazırlanan 28 günlük teklifin görüşülerek 21 gün olarak yeniden düzenlenmesini önereceklerini ifade ederek, tüm kesimlerin görüş ve talepleri doğrultusunda hazırlandığını söyledi.

Ayrıca, çalışmaların son halinin TBMM’ye verileceğinin belirten Mehmet Muş, şu andaki tekliflerinin bu şekilde olduğunu ve bedellide bir değişiklik yapılmayacağını ifade etti ve son olarak “Tüm tarafların görüşlerini dikkate alarak bedelli teklifini 21 gün olarak yeniden düzenledik“ dedi.

Üst yaş sınırında değişiklik

Bedelli Askerlik hakkında MYK toplantısından sonra açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü Mahir Ünal, 21 günlük eğitim süresi hakkında bir değişiklik olmadığını ancak, 38 üst yaş sınırının kaldırıldığını açıkladı.

Devlet Bahçeli bedelli askerlikteki eğitim süresine tepki göstermişti

Geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından açıklamalar yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bedelli askerlikte askeri eğitim zorunluluğunu eleştirerek, “Bedelli askerlik çıkacaksa 28 güne ne ihtiyaç vardır? “ sorusunu sormuştu. Devlet Bahçeli’nin açıklamaları şu şekildeydi:

“Bedelli askerliğin çıkmasını olumlu görüyorum faka, askeri ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak böyle bir karar alınmış olsa bile, bu kararın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Bedelli çıkacaksa, 28 günlük eğitime ne ihtiyaç vardır? Bu kadar zahmet gerekli midir? Bu kadar kısa eğitim süresinde  “Yaylalar Yaylalar “ türküsü bile ezberlenmez. Teorik olarak askeri eğitim olmaz, bu kadar karmaşaya niçin gerek duyuluyor?

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık