Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Bedelli çıkıyor! Yaş kaç olacak?

Bedelli çıkıyor! Yaş kaç olacak?

Bedelli askerlik ile ilgili yaşanan yeni gelişmelerde yaş ve ücret ölçütleri gündemde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlik hakkında seçimlerden önce,  “Seçimden sonra bu konuyu Genelkurmay, Milli Savunma ile oturup konuşacağız. Böyle bir şeyin olması uygun bulunduğu takdirde önünü açarız” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerden önce verdiği yönergeler izlenerek çalışmalar tamamlandı. Yapılan çalışmalar sonucunda bedelli askerlik yaşının 26, ücretin ise 20 TL olacağı ileri sürüldü.

Edinilen bilgilere göre, bedelli askerlik için 26 yaş ve 20 bin TL ücret gündemde. Ücreti ödeyen vatandaşlar, askerlikten muaf olacak. Bedelli askerlik ücretinden elde edilecek gelir ise, savunma harcamaları için kullanılacak. Ayrıca, bedelli askerliğin terör ile mücadele operasyonlarında bir sorun oluşturmayacağı da bildirildi. Bedelli askerlik konusunda Genelkurmay Başkanlığı’ndan da olumlu yanıt alındığı öğrenildi.

Ekim ayında kesinleşecek

Cumhurbaşkanlığı kabinesi kurularak konunun netleşmesinden sonra, bedelli askerlik hakkındaki yasal düzenleme 1 Ekim’de açılacak TBMM’de ele alınacak ilk yasaların arasında yer alması bekleniyor. Bu düzenlemeden sonra her dönem hükümetten beklenen bedelli askerlik hakkında yeni düzenleme çalışmaları gündem konusu olacak.

Bankalar kredi hazırlıklarına başladı

Ödemelerin peşin yapılacağı bedelli askerliğe başvuracak olanlar için, bankalar kredi konusunda çalışmalara başladı.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık