Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Bedelli askerlik çıkacaksa 28 güne ne ihtiyaç vardır?

Bedelli askerlik  çıkacaksa 28 güne ne ihtiyaç vardır?

MHP Lideri Devlet Bahçeli, twitter hesabından bedelli askerlikteki 28 günlük askeri eğitim konusu hakkında açıklamalarda bulundu. Bedelli askerliğin çıkmasını olumlu gördüğünü ifade eden Devlet Bahçeli, bedelli askerlik hakkında gereğinin yapılmasını istedi. Fakat, bedelli askerlikteki 28 günlük teorik eğitime itiraz eden Bahçeli, askeri ihtiyaçların dikkate alınarak böyle bir karar verilmiş olmasına rağmen, bu kararın gerekli olmadığını savundu.

28 günde  “Yaylalar Yaylalar” türküsü bile ezberlenmez

Bedelli askerlikte 28 günlük teorik eğitime ne gerek olduğunu söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bedelliden yararlanacak gençlerin 28 günde  “Yaylalar Yaylalar” adlı türküyü bile öğrenemeyeceklerini belirterek,  “Bedelli çıkacaksa, 28 güne ne ihtiyaç var? Bu kadar zahmete lüzum var mıdır? “ diye sordu.

Teorik olarak askeri eğitimin olamayacağının altını çizen Devlet Bahçeli, askerin silah ile ağıtın da siyah ile anıldığını söyleyerek,  “Bedelli askerlik hakkında düzenleme yapılacaksa, bu kadar karmaşaya niçin gerek duyuluyor? “ diyerek, zaten bedellide bedelinin neyse verildiğini ve bu haktan yararlananlarında terhis edildiğini ifade etti.

Devlet Bahçeli bu konuda önemli olanın, bedelli askerlik hakkındaki tartışmaların uzatılmaması gerektiğini, canını vererek bedel ödeyen kahramanların ruhlarının ve fedakarlık yapan evlatların duygularının incitilmemesi olduğunu söyleyerek sözlerine son vermiştir.

Moral ve motivasyon bozukluğu yaratır

Bedelli askerlikte 28 günlük eğitimi lüzumsuz gören milletvekilleri de görüşlerini belirterek, askerliğin harp sanatı olduğunu ve 28 günde kimsenin hiçbir şey öğrenemeyeceğini vurguladı. Verimsiz bir eğitim olacağını da ekleyen milletvekilleri, devletin yüz binlerce bedelli askerlik için giysi, yemek gibi ihtiyaçlar için harcama yapacağını, uzun dönem askerlerle birlikte kalacakları içinde kadrodaki er ve erbaşlar açısından moral bozukluğu yaratacağını ve motivasyonu düşüreceğini söylediler. Öte yandan, özel sektörde çalışanların da 28 günlük askerlik eğitimi için işlerinden ayrılmak zorunda kalarak, hem iş veren hem de kendisi için soruna neden olacağı da belirtildi. Bedelli askerliğin 2011 ve 2014 senelerinde olduğu gibi silah altına alınmadan uygulanmasının uygun olacağı görüşünü savundular.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık