Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Bayramda Dolar ve altında son durum

Bayramda Dolar ve altında son durum

Türkiye’deki piyasalar, Kurban Bayramı tatilinden dolayı kapalı iken, Türk Lirası yurt dışındaki piyasalarda işlem görmeyi sürdürüyor. Türkiye’de piyasalar kapalı iken, yurt dışındaki piyasalarda Dolar/TL 6,02 seviyelerinin üstünde işlem görüyor. Dün yüzde 0,35 düşen Dolar, 6,04 seviyelerinde günü tamamlamıştı. Bayram tatilinde piyasalar kapalıyken Dolar/TL, yurtdışındaki piyasalarda güne yükselişle başlayarak Dolar/TL 6,06’dan ve Euro/TL ise 7’den işlem görüyor.

Bayramda altın fiyatları ne kadar oldu?

ABD ile Türkiye arasındaki gerginlik önce Dolar ve Euro’nun sonrada altın fiyatlarının yükselmesine neden olmuştu. Her iki ülke arasında alınan yaptırım kararlarından dolayı altın fiyatları sert bir şekilde yükselmişti. Bayram haftasında da altın fiyatlarına bakıldığında fiyatlarda fazla bir düşüş olmadığı görülüyor. Gram altın 231,15 TL’den, çeyrek altın 375 TL’den, yarım altın 751 TL’den ve Cumhuriyet altını ise, 1540 bin liradan satılıyor.

Türkiye yatırımcılar için cazibesini mi kaybediyor?

ABD ile Türkiye arasındaki yaptırım kararlarından dolayı TL hızlı bir şekilde değer kaybetmeye başladı. Ekonomi uzmanlarının yaptığı değerlendirmelere göre, Türkiye yatırım için çekiciliğini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya. Türk Lirası’nın değer kaybını önleyecek kesin adımlar atılmaz ise, Türkiye’deki sermayenin büyük bir kısmının gideceği ileri sürülüyor.

Ayrıca ekonomistler, Türkiye’den yurtdışına giden yerli sermayenin arttığını ve yurt dışından ülkeye gelen yabancı yatırımın da azaldığına dikkat çekti.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık