Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Bayram haftası piyasaları neler bekliyor?

Bayram haftası piyasaları neler bekliyor?

Kurban Bayramı nedeni ile Türkiye’deki piyasalar bugün yarım gün açık olacak. Bu durumda düşük hacimli bir gidişat olacağı düşünülüyor. Ancak, Türkiye’de hafta boyunca piyasalar kapalı olacakken, dünyadaki piyasalarda ise, önemli gelişmeler yaşanabilme ihtimalinden dolayı, kurda artış olabilir.

Dolar’da son durum

Dolar/TL yeni haftaya 6.09 seviyelerinde başlarken, Euro/TL ise, 6.96 seviyelerinde işlem görüyor.

Türkiye’nin notunu düşürdüler

Moody’s, Fitch ve Standard&Poor’s geçen hafta yaptıkları açıklamalarla, Türkiye’nin puanını düşürdüklerini bildirmişlerdi. Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu Ba2’den Ba3’e düşürürken, notunu ise durağandan negatif olarak değiştirmişti. Fitch Ratings , kredi yönünden güvenirlik vermek için Türkiye’nin yeterli olmadığını söylemiş ve Standard&Poor’s ise, Türkiye’nin puanını düşürdüğümü açıklamıştı.

Bu bayramda piyasaları zor günler bekleyebilir

Kurban Bayramı dolayısı ile piyasaların tatile girmesi, piyasalarda tedirginlik yaratacak. ABD’den her an yeni yaptırımların gelebilme ihtimaline karşın, piyasaların tatilde olması nedeniyle hacim düşük olması ve bununda TL’de sert hareketlere sebep olabileceği üzerinde duruluyor. Bayramdan dolayı piyasalar kapalı olacakken, likiditede düşük olacak. Bu nedenle tüm dikkatler ABD’den atılacak adımlarda olacak.

Geçen hafta ABD Hazine Bakanı Mnuchin, rahip Brunson serbest bırakılmaz ise, ABD’nin Türkiye’ye yönelik başka yaptırımlarda uygulayacağını açıklamıştı. ABD’den tatil döneminde yeni yaptırımlar getirilirse, piyasaların kapalı olmasından dolayı düşük işlem hacmi ile işlem görecek ve bu da TL’de sert hareketlere neden olacak.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık