Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Başsavcıdan Trump Tower’a dava

Başsavcıdan Trump Tower’a dava

ABD’nin Ortabatı eyaletlerinden olan Illinois’in en büyük şehri olan Chicago’da bulunan Trump International Hotel & Tower, kaçak su çekmek ve çevreye zarar verdiği ileri sürülerek, Illinois başsavcısı Lisa Madigan tarafından dava ediliyor. Illinois Başsavcısı, 2017'de Chicago'daki Trump International Hotel ve Tower’ın ekosistemi nasıl etkileyeceğini düşünmeden Chicago Nehri’ne milyonlarca galon sıcak su döktüğünü, balık ve diğer su canlılarının hayatını riske soktuğunu söyleyerek dava açtı.  

Çevre yasalarına aykırı

Chigaco Nehri’nden su çekmek ve su dökmenin çevre yasalarına aykırı olduğunu belirten Illinois başsavcısı Lisa Madigan’ın, Trump International Hotel and Tower işletmecilerine açtığı davada yaklaşık 20 milyon galon suyun binadaki ısıtma, havalandırma ve klima sistemlerini soğutmak için kullanılmak amacıyla çekildiğini ve suyun 35 derece ısıtılarak geri döküldüğünü iddia ediyor.

Başsavcı verdiği bildiride, izinsiz çekilen suyun, nehre geri dökülürken ekosisteme vereceği zararın dikkate alınmadığını söyledi. Cook İlçe Devre Mahkemesi'nde açılan davada, bina yöneticilerinin düzgün bir şekilde izin belgesini yenilemedikleri ve yaklaşık bir yıldır yasadışı bir şekilde nehir suyunu kullandıkları belirtiliyor.

Trump Tower yetkilileri ise, açılan davanın siyasi amaçlar tarafından motive edildiğini iddia etti.

Mülkün gerekli izinler olmadan nehirden su çekilirken hayvanların yakalanabileceğini ve serbest bırakarak, yasaların gerektirdiği gibi nehirdeki balık popülasyonu üzerindeki olumsuz etkilerini dikkate almadığını ifade ederek Cook İlçesi Devre Mahkemesi'nde Trump International Hotel & Tower’a dava açan Illinois Başsavcısı Lisa Masdigan, Demokrat Parti üyesi ve 2003’ten beri de devlet başsavcısıdır.

Lisansı yok

İddialara göre, Trump Tower 2013 yılında yapılması gereken çalışmanın sonuçlarını yetkililere sunmamış ayrıca, 2017 yılının Ağustos ayında sıcak suyun nehre geri dökülmesi hakkındaki gerekli lisansının da sona erdiği söylendi. Başsavcı Madigan, Trump Tower’ın izinsiz bir şekilde nehrin ekosistemine verebileceği zararı önemsemeden her gün Chicago Nehri’nden milyonlarca galon su çekmeye devam ettiğini ve yasayı ihlal etmeye devam edemeyeceğinden emin olmak için dava açtığını dile getirdi.

Trump'un iki oğlu görevine seçildiğinden beri işlerini yürütüyor olsa da, ABD Başkanı Donald Trump,  Trump Organizasyonu’ndaki bütün hisselerini elinde tutmaya devam ediyor.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık