Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Başkan Akpolat. Beşiktaş Belediye meclisi sil baştan

Başkan Akpolat. Beşiktaş  Belediye meclisi sil baştan

Beşiktaş oyları İstanbul'a başkanlığı getirdi. Kıran kırana geçen çekişme de gülen taraf CHP oldu. İmamoğlu ve Yıldırım arasında geçen mücadelede oylar sayılırken adeta nefesler tutuldu. Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını alırken, Rıza Akpolat yüzde 73.06 ile Beşiktaş'ta CHP yeni bir rekor kırdı. Bu oy oranına göre CHP'li Rıza Akpolat Beşiktaş Belediye Başkanı oldu. CHP 26 ve 3 kontenjan olmak üzere 29 meclis üyesi AK Parti, MHP Cumhur İttifatı ise 2 meclis üyeliği kazandı. İyi Parti ise barajı aşamayarak meclis üyesi çıkartamadı.
Rekor oyla seçilen Rıza Akpolat''ın ilk demeci şöyle: "Karıncayı bile inciltmeyeceğiz"

BEŞİKTAŞ'TA OY ORANLARI

Devletin resmi haber ajansı AA nın yaptığı açıklamaya göre, CHP Rıza Akpolat 73.06, MHP Serkan Toper 16.27 oranında oy aldı. İyi Parti Affan Keçeci 6.95 oranında oy aldı ve beklenenin altında kaldı. TKP Erkan Pelit 0.80 oranında oy aldı. Saadet Partisi Murat Kutlusezen ise 0.76 oranında oy aldı. DSP'de bir varlık gösteremedi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI OYLARI

CHP/Rıza Akpolat: 80.855
MHP/Serkan Toper:18019
İYİ Parti/Affan Keçeci: 7691
TKP/Erkan Pelit: 886
Saadet Partisi/Murat Kutlu Sezen: 840
DSP/Erol Özbek: 656
BBP/Hasan Keskin: 313
Vatan Partisi/Ahmet Göktaş: 412
BTP/Ali Kemal Kamburoğlu: 126
DP/Özlem Azman: 345
Bağımsız/Serdar Aslan: 531

MECLİS ÜYESİ OYLARI

CHP: 79.331
MHP:18.008
İYİ Parti: 8.323
Türkiye Komünist Partisi:1.320
Vatan Partisi: 478
Bağımsız Türkiye Partisi: 1.320
Demokrat Parti: 498
Demokratik Sol Parti: 850
Büyük Birlik Partisi: 372
Saadet Partisi: 1.033 

İSTANBUL'DA OY ORANLARI

İstanbul'da ise CHP Ekrem İmamoğlu 48.79, AK Parti Binali Yıldırım 48.51, Saadet Partisi Necdet Gökçınar 1.21, DSP Muammer Aydın 0.36, BTP Selim Kotil 0.32 oranında oy aldı. AK Parti İstanbul'da 24 ilçe aldı.CHP 24 ilçe aldı. MHP 1 ilçe aldı. İYİ Parti ise hiç ilçe kazanamadı.

BEŞİKTAŞ'TA AKPOLAT İSTANBUL'DA İMAMOĞLU

Seçim akşamı Rıza Akpolat, İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım  kılpayı farkla yarışırken, yaptığı açıklama ve video ile Ekrem İmamoğlu'na destek verdi ve şöyle dedi: "Beşiktaş'ın oylarını şimdi giriyoruz. Bu oylarla söz vermiştik, Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul Belediye Başkanı seçtireceğiz."

TÜRKİYE GENELİ

Cumhur İttfifakı: Ak Parti 44.31. MHP 7.31. Toplam 51.62. 
Millet İttifakı: CHP 30.11, İyi Parti 7.45. Toplam 37.31.
HDP: 4.24. 
Diğer: 6.58.

TARTIŞMALAR ERKEN BAŞLADI

A.A oy girişini durdurdu. Saatler süren bu durum karşısında seçmen adeta isyan etti. Özellikle İstanbul genelinde tartışmalar bitmek bilmedi. Binali Yıldırım seçimi kazandık derken, Ekrem İmamoğlu bu açıklama devlet adamlığı yapmış birine yakışmıyor diye cevap verdi. Arkadaşlarına seslenerek, sandık başından ayrılmayın, seçimi biz önde götürüyoruz diye de ekledi. Sabah saatlerinde YSK Başkanı bir açıkmlama yaparak, Ekrem İmamoğlu'nun 28.000 oy farkıyla önde olduğunu söyledi. İtirazların olabileceğini bunun içinde belirli bir süreçin geçmesini beklemek lazım dediği görüldü. 

RESMİ OLMAYAN OYLAR ŞÖYLE

Bu durumda Ekrem İmamoğlu 41.596.650 oy aldı. Binali Yıldırım ise, 41.317.61 oy aldı. Resmi olmayan bu sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı oldu. 

Daha önce de açıklandığı gibi Beşiktaş'ta eski meclis üyelerinden kimse aday yapılmamıştı.

İŞTE YENİ BEŞİKTAŞ BELEDİYE MECLİSİ

Bu durumda Beşiktaş Belediye Meclisine giren yeni isimler ve partiler belirlendi.
Ferhunde Şirin, Sebahattin Öztürk, Fidan Aslan Eroğlu, Selçuk Sarıyar, İnan Güney, Esra Yenidünya, Fahrettin Çırak, Murat Aslan, Nazire Oylam Işık, Hasan Bozkurter, Devrim Alpaslan, Metin Selahattin Kabiloğlu, Önder Gedikli, Soner Karakuş, Cengiz Tatar, Numan Selim Bilgin, Numan Selim Bilgin, Suadiye Gizem Aksoylu, Erdem Merakoğlu Göksel, Yıldız Kaya, İlker Uluer, Akın Keskin, Turan Yel, Dijan Balkaroğlu Gürsoy, Riza Gül, Süleyman Kartal ile kontenjan adayları Mehmet Ali Tüy, İlker Özsalman, İsmail Selçuk Çuroğlu CHP listelerinden meclise girdiler. AK Parti ve MHP İttifakından ise, Nuri Dönmez ile Bayram Koç Beşiktaş Belediyesi Meclisine giren isimler oldu.

TERTEMİZ YENİ BİR SAYFA BEKLENİYOR

Beşiktaşlılar geçen dönem çok yanlış işler yapıldığının altını çizerek yepyeni bir sayfa açıldığını, bu nedenle oy verdiklerini ve yeni meçlisten toplum çıkarları doğrultusunda çalışma beklediklerini, bu konuda da yeni başkan Rıza Akpolat'a seçim öncesi dediği gibi  KİRİ PASI TOZU SİLMESİ, TERTEMİZ BİR SAYFA AÇARAK YEPYENİ BAŞLANGIÇ yapması için büyük görev düştüğünü ve çalışmaları yakından takip edeceklerini söylediler.

MAZBATALARINI ALIYORLAR

Sonuçlarla ilgili Çarşamba günü itiraz süresi bitiyor. Beşiktaş'ta bu konuda sıkıntı olmayacağı göz önüne alınarak en geç çarşamba veya perşembe günü hafta mazbataların alınması, hafta sonuna kadar da sürecin bitmesi bekleniyor.

Editör: İsmail Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık