Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

24 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Bakanlıktan Irak açıklaması

Bakanlıktan Irak açıklaması

ABD ile İran arasında aylardır devam eden gerilim cuma günü İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani ile üst düzey İranlı yetkililerin Irak'ta insansız hava aracı (İHA) ile öldürülmesi sonrasında Tahran yönetiminden bugün misilleme geldi. İran, ABD'nin Irak'taki iki üssünü vurmuştu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Bölgemizde son dönemde yaşanan gelişmeler neticesinde artan gerginliğin azaltılması amacıyla sürdürülen yoğun diplomatik girişimlerimiz kapsamında Sayın Bakanımızın 9 Ocak 2020 tarihinde Irak’a günübirlik bir ziyaret gerçekleştirmesi öngörülmektedir. Ziyaret sırasında bölgedeki gelişmelerin yanı sıra gündemimizde yer alan ikili konuların da ele alınması planlanmaktadır” denildi.

Bakan Çavuşoğlu ayrıca İran’da kalkışından hemen sonra düşen Ukrayna Havayolları’na ait uçakla ilgili Ukraynalı mevkidaşı Vaydm Prystaiko’yu telefonla arayarak taziye mesajı iletti.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık