Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Bakan Koca: Türkiye’nin aşı sorunu bitmiştir!..

Bakan Koca: Türkiye’nin aşı sorunu bitmiştir!..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınıyla mücadelenin kaderini değiştirecek açıklamayı yaptı. Medyadan edinilen bilgilere göre; Bakan Koca,  "Türkiye'nin aşı sorunu bitmiştir" dedi ve koronavirüs aşılamasında bir strateji değişikliğine gidildiğini açıkladı.

Aşılama sürecinde bugüne kadar şöyle bir uygulama vardı; gelen koronavirüs aşılarının yarısı uygulanıyor, kalan yarısı ise ikinci doz için elde tutuluyordu. Belli bir sürenin ardından yedeklenen o aşılar yapılıyordu. Artık aşı sorunu çözüldü. Bu yüzden bu uygulamaya son veriliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "30 milyon aşıyı, 30 milyon kişiye yapacağız. BioNTech’in birinci dozu, yüzde 78 oranında bir koruma sağlıyor. O korumadan yararlanacağız. Bu bizim için önemli bir kazanım olacak. Böylece yaza daha güvenli girmiş olacağız." dedi.

İkinci doz, ikinci parti aşıların gelmesiyle yapılacak. Birinci dozu olanlar, temmuzda ikinciyi olacak. "Eylül sonuna kadar 16 yaş üstünü aşılamış oluruz diye düşünüyorum" diyen Bakan Koca, “Bu iş bitmiştir. Sorun çözülmüştür. 120 milyon doz aşı geliyor BioNTech’ten. Bu rakam, Türkiye’nin ihtiyacı olan aşıyı fazlasıyla karşılıyor. Bu zamana kadar gelen aşılarda hep şöyle bir uygulama yapılıyordu: Gelen aşıların ikinci dozu yedekleniyor ve elde tutuluyordu. Belli bir sürenin ardından da yedeklenen o aşılar yapılıyordu. Mayıs sonu / haziran başı itibarıyla gelecek olan 30 milyon aşı için böyle bir uygulama yapılmayacak. Bakan Koca, ikinci doz aşının, ikinci parti aşıların gelmesiyle yapılacağını söyledi. Yani birinci dozu yaptırmış olanlar, temmuz ayında ikinci dozu yaptırmış olacaklar.

Bakan Koca, “Haziranda 50 yaş üstü aşılanacak. Sputnik ve Sinovac’la yaptığımız anlaşmalar var. Oralardan gelecek aşılar var... O aşıları da bekliyoruz. Ama bugün öyle bir noktadayız ki... Sputnik ve Sinovac hiç gelmese bile sorunumuzu çözmüş durumdayız.” Bakan Fahrettin Koca, bundan sonraki sürecin ipucunu şöyle verdi: “Aşının yaygın olarak yapılmasıyla birlikte artık kapanmadan ziyade kişisel korunmanın esas olduğu bir sürece geçeceğiz. Kişisel kontroller olacak. Kişisel koruyucu tedbirleri arttıracağız. Yasaklamaları ise azaltacağız. BioNTech aşısının 16 yaşa kadar bir sorun teşkil etmediği otoriteler tarafından tespit edildi. ABD, 16 yaşa kadar aşı yapıyor. Biz de eylül sonuna kadar 16 yaş üstünü aşılamış oluruz diye düşünüyorum. Bu arada BioNTech’in 12 yaş üstüne yapılıp yapılamayacağına dair bir araştırma var. O araştırmanın sonucu birkaç hafta içinde netleşecek. O durumda da 12 yaşa kadar inebiliriz.”

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YEREL SEÇİMLERE DOĞRU!.. İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NU BEŞİKTAŞLILARA SORDUK!..

yukarı çık