Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Bakan Koca: Korona salgını tekrar şiddetlendi

Bakan Koca: Korona salgını tekrar şiddetlendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Salgında tekrar şiddetlenme yaşıyoruz" dedi. Okulların açılmasına 3 gün kala Bakan Koca'nın sözleri endişeleri artırdı. Bakan Koca İzmir'in salgın kontrolü adına önemli bir konumda olduğunu belirterek tatil bölgelerinden dönüşler konusunda da uyardı: Yaz sonunda şehir merkezine ve diğer illere dönüşler nedeniyle hastalığın daha da yayılma potansiyeli mevcut.

Edinilen bilgilere göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir Valiliği’nde açıklamalarda bulundu. Bakan Koca akşam genel bir değerlendirme yapacağını belirterek şunları söyledi:

* Mart ayından bu yana mücadele ettiğimiz corona virüs salgınında tekrar bir şiddetlenme yaşıyoruz. Ülke genelinde hasta sayıları artışa geçti.

* Artış ülkenin her tarafında aynı değil. Bazı illerimizde istenmeyen yükselişler gözükürken bazı illerimizde salgını kontrol altında tutabiliyoruz.

KORKUTAN UYARI

* İzmir bu anlamda Bakanlık olarak mercek altına aldığımız merkezlerimizden biri oldu.

* Yoğun nüfusu ve birçok tatil beldesini içinde barındırması nedeniyle İzmir önemli bir insan akışının yükünü taşıyor.

* Öte yandan yaz sonunda şehir merkezine ve diğer illere dönüşler nedeniyle hastalığın daha da yayılma potansiyeli mevcut.

* Bu nedenle İzmir’i ülke çapında salgın kontrolü adına kritik bir yeri var.

VELİLER ENDİŞELİ

Okulların açılmasına 3 gün kala Bakan Koca’nın sözleri endişeleri artırdı.

Salgında vakaların tırmanışa geçmesi ve Bakan Koca’nın da uyardığı gibi sayıların daha da artma potansiyeli olması velileri kara kara düşündürüyor.

ACILAR YAŞATIYOR

Bakan Koca sözlerini şöyle tamamladı:

* Hastaların ortalama yaşındaki yükseliş maalesef ağır hastaların ve vefatların da artışına sebep oluyor. Unutulan tedbirler hepimizi acılar yaşatıyor.

* Temizlik, maske ve mesafeden ödün veren her ilimizde bu tabloları görüyoruz.  Bu anlamda İzmir başta olmak üzere tüm hemşerilerimi bir kez daha tedbirleri sıkı sıkıya sarılmaya davet ediyorum.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık