Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Babacan'dan tepki çeken sözler!

Babacan'dan tepki çeken sözler!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, önceki gün partisinin genel merkezinde Temel Haklar Eylem Planı’nı açıkladı. Babacan’ın plana yönelik açıklamaları sırasında özellikle Türklük önerisi tartışma yarattı. Ayrıca cemaatler ile anayasaya yönelik önerileri de dikkat çekti.

Edinilen bilgilere göre; Babacan, “Türk devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk’tür” hükmünü taşıyan anayasanın 66. maddesine işaret etti. Güçlü bir vatandaşlık anlayışı gerektiğini savunan Babacan, “Anayasamızın 66. maddesini, çağımızın gereği olarak, kapsayıcı bir anlayışla yeniden ele almayı teklif ediyoruz” dedi.

Anadil eğitimi verilmesi yerine eğitimin anadilde yapılmasını savunan Babacan, “Türkçeden başka hiçbir dil, eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına anadilleri olarak okutulamaz ve öğretilemez” hükmünün yer aldığı anayasanın 42. maddesinin değiştirilmesini önerdi. Babacan, “Eğitim ve öğretimde ‘anadilinin kullanılması ve geliştirilmesi hakkı’nın anayasal güvenceye kavuşturulması gerektiğini ifade ediyoruz” dedi. Babacan cemaatlere yönelik ise “Din ve inanç topluluklarının örgütlenme özgürlüğü önündeki tüm engelleri kaldıracağız” vaadinde bulundu. 

CHP: ÖNEMLİ OLAN ORTAK PROGRAMDIR

Babacan’ın “Anayasamızın 66’ncı maddesini, çağımızın gereği olarak, kapsayıcı bir anlayışla yeniden ele almayı teklif ediyoruz” önerisine ilişkin değerlendirmede bulunan CHP kurmayları, “Masadaki tüm partiler kendi içinde programlarını çalışıyorlar. Her partiye saygı duyuyoruz. Biz de İkinci Yüzyıl Vizyon Belgesi’ni açıkladık. Diğer partilerin de farklı açıklamaları oluyor. Ama işin sonunda hepimizin ortaklaştığı bir program açıklayacağız ve iktidar olunca bunu uygulacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık