Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Avusturya ve Almanya arama çalışmalarını durdurdu!

Avusturya ve Almanya arama çalışmalarını durdurdu!

Almanya'dan iki yardım kuruluşu güvenlik sorunları nedeniyle deprem bölgelerinde yürüttükleri faaliyetlerini durdurduklarını açıkladı. SÖZCÜ'den edinilen bilgilere göre; Alman Uluslararası Arama Kurtarma (ISAR) ve Almanya Federal Teknik Yardım Ajansı (THW), AFAD bölgedeki durumun yeniden güvenli olduğunu açıklayana dek kurtarma çalışmalarına ara verdiklerini duyurdu. İki örgütün açıklamasında, bölgedeki çatışmalar ve bazı silahlı saldırılar gerekçe gösterildi.

Kırıkhan kasabasında bulunan ISAR Operasyon Müdürü Steven Bayer, deprem bölgesinde güvenlik durumunun kötüye gittiğini ve felaket bölgelerinde bunun rastlanan bir durum olduğunu belirterek “Gıda ve su giderek azalıyor. Ayrıca insanların umutları azalıyor ve öfke artıyor” dedi.

Bayer, deprem bölgesinde kalmaya ve gereken durumda kurtarma çalışması yürütmeye hazır olduklarını kaydetti.

Dün de Avusturya ordusundan birimler arama-kurtarma çalışmalarını askıya aldıklarını duyurmuştu. Avusturya Kuvvetleri Afet Yardım Birimi (AFDRU) gruplar arası çatışmalar nedeniyle güvenlik durumunun kötüye gitmesi nedeniyle çalışmaları durdurmuş ancak daha sonra yeniden başlatmıştı.

Avusturya Savunma Bakanlığı sözcüsü, Türk ordusunun güvenliği sağlamasının ardından kurtarma çalışmalarına yeniden başlandığını açıkladı.

Türkiye'ye 87 kişilik kurtarma ekibi gönderen İsviçre de, deprem bölgelerinde güvenlik önlemlerinin giderek arttığını bildirdi.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık