Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

18 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

AVM'ler açıldı, mağazalar beklemede

AVM'ler açıldı, mağazalar beklemede

Türkiye genelinde 436 AVM'den 420'sinin açılırken, mağazalarda açılma oranının yüzde 40'ta kaldığı öğrenildi. Alışveriş merkezleri (AVM’ler) 11 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla kapılarını tekrar açtı ancak AVM’lerin içindeki mağazaların çoğu henüz açılmış değil. Edinilen bilgilere göre; alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş ve Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM’lerin tekrar açılmasıyla birlikte ortaya çıkan tabloyu değerlendirdi.

Altaş, Türkiye genelinde 436 AVM’den 420’sinin (yüzde 96) şu an açık olduğunu, kalanların da 1 Haziran’da açılacağını söyledi.

AVM’lerin birçoğu açıldı ancak AVM’lerin içindeki mağazaların çoğunluğu henüz kapılarını açmadı. Altaş mağazaların yüzde 40’ının kapılarını açtığını, çoğunluğun sokağa çıkma yasakları ve bayram tatili dolayısıyla aç kapa yapmamak için 1 Haziran’da açmayı planladığını belirtti.

Hazır giyim mağazalarında açılma oranının daha düşük olduğunu belirten Altaş, AVM’lerde 11 Mayıs öncesinde de açık olan market ve eczaneler dışında özellikle kozmetik, çocuk kıyafeti, spor ürünleri mağazalarının daha yoğun olarak açıldığını aktardı.

Salgın öncesinde normal zamanda Türkiye'de bir günde AVM'lere giren kişi sayısı 6,5 milyon iken 11 Mayıs Pazartesi günü 1 milyon 226 bin giriş olduğunu aktaran Altaş, açılan mağazalarda ortalama cironun da normale oranla yüzde 40 seviyesinde olduğunu, AVM’ye giren 10 kişiden 8’inin alışveriş yaptığını dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık