Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

18 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Ateşkesten önce 21 Suriye askeri etkisiz hale getirildi

Ateşkesten önce 21 Suriye askeri etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, gece saat 02.00'de yaptığı açıklamada, geçici ateşkes başlamadan önce Bahar Kalkanı Harekatı'nda, Esad rejimine ait 2 top ile 2 ÇNRA'nın imha edildiğini ve 21 Suriye askerinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Operasyonun iki Mehmetçiğin şehit düşmesi üzerine gerçekleştirildiği vurgulandı.

Sözcü'den edinilen bilgilere göre; Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından gece 02.00’de yapılan açıklamada rejimin, askerlerimize saldırısı sonrası SİHA ile hedeflerinin vurulduğu belirtildi ve şu ifadelere yer verildi:

* Bahar Kalkanı Harekâtı’nda 5 Mart tarihinde kahraman silah arkadaşımızın şehit edilmesini müteakip SİHA ile 16.00 civarında icra edilen atışlarla rejime ait 2 top ve 2 ÇNRA imha edilmiş, 21 Rejim askeri etkisiz hale getirilmiş, şehidimizin kanı yerde bırakılmamıştır.

İki asker şehit olmuştu

MSB dün, Esad rejiminin saldırısında Piyade Uzman Çavuş Fatih Kara ile Sözleşmeli Er Enes Kaya’nın şehit olduğunu ve 3 Mehmetçiğin yaralandığı şu ifadelerle duyurmuştu:

* Bahar Kalkanı bölgesinde bulunan unsurlarımıza rejim unsurları tarafından açılan ateş neticesinde, 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır.

* Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş ve hedefler tahrip edilmiştir.

Ateşkes kararı

Gerilimin hızla tırmandığı İdlib’le ilgili Dün Moskova'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yaklaşık altı saat süren toplantıdan geçici ateşkes kararı çıkmıştı.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık