Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Asrın vurgunu akaryakıttan!

Asrın vurgunu akaryakıttan!

Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş ile Altınbaş Vakfı Başkanı Sofu Altınbaş, İstanbul Mali Polisi'nin yaptığı operasyonla gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre; TV100'ün haberinde Ali Altınbaş ve Sofu Altınbaş'a yöneltilen çok sayıda suçlamanın arasında 'suç örgütü kurmak' ve 'resmi belgede sahtecilik' de bulunuyor. Nitelikli dolandırıcılık ise bir başka suçlama olarak dikkat çekti. Düzenlenen operasyonda 60 gözaltı kararı olduğu belirtiliyor. 

SUÇLAMA AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "Suç Örgütü Kurmak, Yönetmek ve Üye Olmak, Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik" suçlarına yönelik 6 ay boyunca yapılan çalışmalar kapsamında; gerçekte var olmayan ve faal halde bulunmayan gemi, yat ve benzeri deniz araçlarına usulsüz yöntemlerle akaryakıt alan ve bu akaryakıt üzerinden yüz milyonlarca haksız kazanç elde ederek, 21 milyonluk vergi kaçırıldığını tespit etti.

Konu ile ilgili 60 şüpheli tespit edilerek 12 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. 

Yapılan operasyon kapsamında 35 kişi gözaltına alındığı, kalan şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürdüğü öğrenildi. 

ALİ VE SOFU ALTINBAŞ'DA GÖZALTINA ALINDI

Edinilen bilgiye göre Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş ve Sofu Altınbaş da operasyon kapsamında gözaltına alındı.  Ali Altınbaş'ın kızı olan Fatoş Altınbaş, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül'le evliydi. Çift geçen yıl boşanmıştı.

Gözaltına alınan Altınbaşların, emniyetteki işlemleri sürüyor. Sofu Altınbaş'ın, sağlık problemleri nedeni ile serbest bırakılması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık