Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Aşı testleri insanlar üzerinde başlıyor

Aşı testleri insanlar üzerinde başlıyor

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Oxford Üniversitesi'nin Covid-19'a karşı geliştirdiği aşıyı perşembe gününden itibaren insan üzerinde test etmeye başladıklarını duyurdu. Euronews'ten edinilen bilgilere göre; Başbakanlık binasında salgınla ilgili bilgilendirmede bulunan İngiliz Bakan, aşı geliştirilmesi için yapılan araştırmalara önemli ödenekler sağlamaya devam ettiklerini söyledi.

Şu ana kadar geliştirilen aşının klinik testlerine hız verdiklerini belirten Bakan Hancock, "Bu çalışmalar sonucunda Oxford Üniversitesi'nin üzerinde çalıştığı aşı perşembe gününden itibaren insan üzerinde test edilmeye başlanacak." dedi.

Normalde bu noktaya bile ulaşmanın yıllar aldığını belirten Matt Hancock, aşı projesine katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Oxford Üniversitesi dışında Imperial College üniversitesinin de aşı geliştirme üzerinde çalışmalar yaptığını belirten Bakan, insan üzerinde yapılan testlerin başarılı olması durumunda seri üretime geçeklerini ve en erken zamanda ülke genelinde kullanıma hazır hale gelmesi için çabaladıklarını söyledi.

Eylül ayı başında kullanıma hazır hale gelebilir

Oxford Üniversitesi'nin aşı projesi üzerinde çalışan profesörlerden Sarah Gilbert eylül ayı başında aşının hazır hale gelebileceğini belirtti. Gilbert, normal şartlarda etkin bir aşının 18 ayda hazır hale geldiğini sözlerine ekledi.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık