Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Aşı sayısı vaka sayısını geçti

Aşı sayısı vaka sayısını geçti

Aralık 2019’da Çin’de ortaya çıkan corona virüsü salgınında 1 yıl geride kalırken, hastalık dünya çapında can almaya devam ediyor. Edinilen bilgilere göre; Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca ile Rusya ve Çin’in geliştirdiği aşılar pek çok ülkede uygulanmaya başladı.

Salgının bitirilmesinde en büyük umut olarak gösterilen aşılama sürecinde kritik bir eşik geride kaldı. Tarihin en büyük aşılama kampanyası olarak adlandırılan süreçte, yapılan aşıların sayısı corona vakalarının sayısını geride bıraktı.

Reuters ve Bloomberg’ün aktardığı verilere göre, dünya genelinde 67 ülkede 108 milyondan fazla doz aşı uygulandı. Bu rakam günde ortalama 4.25 milyon doz aşı yapıldığı anlamına geliyor. İsrail nüfusunun yüzde 28’lik kısmına aşı uygulayarak bu alanda zirvenin sahibi.

TEK DOZ ALABİLDİLER

Worldometers’ın verilerine göre şimdiye dek corona virüsüne yakalanan kişilerin sayısı 104.9 milyon. Salgında hayatını kaybedenlerin sayısı da 2.2 milyonu geçmiş durumda. Aşıdaki rakamın önemli bir adım olduğu belirtilse de, pek çok kişinin bu rakam içerisinde yalnızca tek doz aşı olabildiği ifade ediliyor. Yapılan klinik deneylerde aşıların ikinci dozdan itibaren koruyuculuğunun büyük oranda arttığı ortaya konmuştu.

TÜRKİYE SEKİZİNCİ SIRADA

Vaka sayılarında ilk beş sırayı ABD, Hindistan, Brezilya, Rusya ve Birleşik Krallık oluşturuyor. ABD’de 27.1 milyon, Hindistan’da 10.7 milyon, Brezilya’da 9.3 milyon, Rusya’da 3.9 milyon, Birleşik Krallık’ta ise 3.8 milyon vaka kayıtlara geçti. Türkiye 2.5 milyon vaka sayısıyla bu listede sekizinci sırada yer alıyor.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık