Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Nisan 2024, Pazartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Almanya'ya ilticada Türkler ikinci sırada!

Almanya'ya ilticada Türkler ikinci sırada!

Almanya'ya iltica başvurusu yapanların sayısı 2023'te bir önceki yıla kıyasla Q artarken, iltica başvurusu yapanlar içinde ikinci sırada 62,624 başvuruyla Türkiye yer aldı. Edinilen bilgilere göre; iltica başvurularındaki artış bir yandan düzensiz göçü azaltmayı vaat eden Alman hükümetinin çabalarını artırması gerektiğine dikkat çekti.

Almanya Federal Göç ve Mülteciler Dairesi'nin (BAMF) dün açıkladığı verilere göre, geçen yıl iltica başvurusunda bulunanların sayısı bir önceki yıla kıyasla Q artarak 351,915 olarak kaydedildi.

TÜRKLER, AFGAN VE IRAKLILARI GERİDE BIRAKTI

BAFM'ın verilerine göre Almanya'ya iltica başvurusu yapanlar içinde ilk sırada 104,561 başvuru ile Suriyeliler yer alırken, Türkiye'den başvurular 62,624 başvuruyla ile ikinci sırada yer aldı.

Türkiye'yi 53,582 başvuru ile Afganistan, 12,360 başvuru ile Irak ve 10,206 başvuru ile İran'dan gelenler izledi. Gürcistan'dan 2023'te 9,399 kişi iltica başvurusunda bulunurken, Gürcistan'ı 9,028 başvuru ile Rusya izledi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, "2023 yılına ait iltica başvurusu verileri, düzensiz göçü sınırlama konusundaki adımlarımızı tutarlı bir şekilde sürdürmemiz gerektiğini gösteriyor" dedi.

Almanya'daki kamuoyu yoklamalarına göre sağ partilerin gerisinde kalan merkez sol koalisyon hükümet göç konusundaki tutumunu sertleştirmişti.

Almanya son aylarda sınırlarında geçici polis kontrolleri yapmaya başlarken sınırdışı işlemlerini hızlandırmak amacıyla göç anlaşmaları imzalamaya çalışıyor.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık