Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

24 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Almanya – Türkiye ilişkileri ısınıyor

Almanya – Türkiye ilişkileri ısınıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye ziyarete gelen Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nunda hazır bulunduğu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Yaklaşık 1 saat süren kabulün ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, düzenlenen ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Ana gündemin konusu İdlib olan göüşmede Çavuşoğlu ve Maas, Ankara’da düzenlenen ortak basın toplantısında Almanya ile Türkiye ilişkilerinin olumlu yönde ilerlediğine ilişkin mesaj verdi.

İki ülke birbirine daha çok yaklaşıyor

Almanya için Türkiye’nin komşu bir ülkeden daha fazlası olduğunu ifade eden Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Almanya’da milyonlarca Türk kökenli insanın yaşadığını ve bu kişilerin ülkenin kültürüne zenginlik kattığını dile getirerek, böylece iki ülkenin birbirine daha fazla yakınlaştığını söyledi.

Ekonomik alandaki ilişkilere de vurgu yapan Maas, Türkiye ile NATO, AGİT, Avrupa Konseyi olmak üzere pek çok alanda ortak olduklarını belirten Maas, stratejik menfaatler doğrultusunda ilişkilerin olumlu olmasının önemini vurguladı ve son zamanlarda Türkiye ile Almanya arasında yaşanan yanlış anlaşılmalarında ziyaretinde ele alındığını dile getirdi.

İdlib ele geçirilmek isteniyor

Suriye’nin İdlib iline karşı yapılan saldırıların asıl amacının rejimin burayı ele geçirmek olduğunu ileri süren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ve İran’ın rejimin garantöleri olduğunu ve her ikisi ile de Türkiye’nin temas halinde olduğunu ifade etti.  Suriye ve başka konularda Almanya ve Türkiye’nin pozisyonunun birbiriyle uyuştuğunu dile getiren Çavuşoğlu, Almanya’nın sergilemiş olduğu samimi duruşu takdir etti.

Türkiye önemli bir ortağımız

İdlib bölgesinde önceden tahmin edilemeyen yaşanan insani felaketten bahseden Maas, Türkiye gibi kendilerinin de endişeli olduğunu ifade ederek, kaçacak insanlara nasıl yardım edilebileceğini görüştüklerini ve bu konuda Türkiye’nin çok önemli bir ortak olduğunu söyledi ve Türkiye’yi desteklediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık