Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

AK Parti'de aday aday tarihi belli oldu

AK Parti'de aday aday tarihi belli oldu

AK Parti 31 Mart Pazar günü yapılacak seçimler için çalışmalarına son sürat devam ediyor. Mart yapılacak seçim takvimini belirlemek için hızlı bir şekilde çalışmalarına devam eden AK Parti Teşiklat Başkanlığı öncelik olarak seçim startını aday adaylığına başvuracakları belirlemek için çalışmalara başlayacak. Kulislerde konuşulan bilgilere göre AK Parti'den Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyenlerin 5-12 Kasım tarihleri arasında başvuru yapmaya başlayacaklar. Bu tarihten sonra yapılacak başvurulardan sonra temayül yoklamalarına geçilecek.

Bazı adayların ismi erken açıklanacak

AK Parti Teşkilat Başkanlığı'nın belirlediği seçim tarihine göre bazı illerin büyükşehir belediye başkan adaylarının yanı sıra Güneydoğu ve Doğu illerindeki adayların isimlerin daha erken açıklayacak. AK Parti'den aday adayı olacak kişilerde aranacak özellikler ise sırasıyla şöyle: "Güler yüzlü, kirlenmemiş ve mütavazı olması."

Kadın adaylarına ağırlık verilecek

Mart yerel seçimlerinde kadın adaylara daha ağırlık verilecek. AK Parti kaynakları 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde kadın adayların artışın olacağın sinyanilini verdiler. Mart yerel seçimlerinde hem belediye başkanı adayları hem de belediye meclis üyeliği seçimlerinde daha önceki yerel seçimlerinden fazla kadınlara yer verileceği belirtildi.

Kimi aday görmek istiyorsunuz?..

AK Parti Teşkilat Başkanlığı, büyükşehirlerde kimlerin aday gösterileceği konusunda uzun bir çalışma yaptıklarını ve bu konuda çalışmalarına devam edildiğini vurgulayarak, "AK Partili yöneticiler, bilmedikleri seçim bölgelerine giderek halkın kimleri başkan görmek istediklerini araştırdı. Bu il ve ilçelerde kimlerin aday olması durumunda kime oy vereceklerini sorularını yönelti. Bu incelemede bazı il ve ilçelerde aday olmayan isimlerin incelemede öne çıktığı" görüşünü dile getirdi.

Vaatlerini yerine getirmeyen aday olamayacak

AK Parti Teşkilat Başkanlığı, mevcut il ve ilçelerde görev yapan belediye başkanları hakkında da araştırma yaparak rapor haline getirdi. Geçen yerel seçimlerinde seçmenlere dile getirdiği vaatleri ve projeleri yerine getirip getirmediklerini mercek altına aldı. Bu vaatlerini seçimi kazandık sonra yerine getirmeyen mevcut belediye başkanlarını kesinlikle aday gösterilmeyeceği kulislere yansıyan bir başka bilgi oldu. Vaatlerini gerçekleştirmeyen belediye başkanları kesinlikle aday gösterilmeyecek.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık