Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Mart 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

AB'den Türkiye hakkında flaş açıklama

AB'den Türkiye hakkında flaş açıklama

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, mülteci kriziyle ilgili konuştu. Borrell, "AB, Türkiye'ye daha fazla para vermek için görüşüyor ama mültecilerin baskı unsuru olarak kullanılması kabul edilemez" dedi. Sözcü'den edinilen bilgilere göre; İdlib’de Esad rejiminin saldırıları sonucu Türk askerlerinin şehit olması üzerine sınırların açılması kararının yankıları sürüyor. Mülteciler Avrupa’ya geçebilme umuduyla sınıra akın ederken, Yunan polisinin sert müdahalesiyle karşılaşıyor.

Yunanistan cephesi yana yakıla AB’den destek isterken, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’den sıcak açıklamalar geldi.

Türkiye'nin yükü büyük

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenecek AB Dışişleri Bakanları toplantısı öncesi konuşan Borrell, dün gündeme gelen Türkiye’ye mülteciler için ek yardım iddialarına değindi.

Mültecileri pazarlık konusu olarak göremeyeceklerini belirten Borrell, “Mali yardım konusunu tartışacağız. Türkiye’nin büyük bir yükü var ve bunu anlamak zorundayız. Ancak öte yandan mültecilerin baskı unsuru olarak kullanılmasını kabul edemeyiz” dedi.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık