Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ABD'den Türkiye'ye flaş ziyaret

ABD'den Türkiye'ye flaş ziyaret

Türkiye'nin Bahar Kalkanı Operasyonu’nun akabinde ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye Özel Temsilcisi  James Franklin Jeffrey ve BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft Türkiye’ye geliyor. Sözcü'den edinilen bilgilere göre; 

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Craft, iki gün önce BM Güvenlik Konseyinde, İdlib ile ilgili artan gerginliğin azaltılmasına yönelik yaptığı konuşmasında, “Askerlerinin ölümüyle sonuçlanan gayrimeşru saldırılara karşılık verme konusunda Türkiye’ye desteğimiz tamdır” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye'nin  34 şehit verdiği saldırının ardından ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'in, Türkiye’ye Patriot hava savunma sistemi satılması için baskı yaptığını ancak Pentagon'un bu teklife direndiği ileri sürülmüştü.

İki ismin de aynı uçakla geleceği ve gece geç saatlerde Türkiye'ye varacağı ifade ediliyor.

Seçenekleri değerlendiriyoruz

Suriye'nin İdlib kentine bağlı Balyun kasabasında 27 Şubat’ta Türk askerleri rejim güçlerinin hava saldırısına maruz kalmıştı. Suriye ordusunun alçakça saldırısı sonucu 33 Mehmetçik şehit düşmüş, 32 askerimiz yaralanmıştı.

Bu saldırı dünyanın bir numaralı gündem maddesi haline gelirken, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bir açıklama yayınlamıştı. Bakan Pompeo, “Birleşik Devletler Türk müttefiklerimizle yakın ilişki içindedir ve bu saldırganlığa karşı Türkiye'ye destek vermek üzere seçenekleri değerlendirmektedir” ifadelerini kullanmıştı.

ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi olan James Jeffrey en son 12 Şubat’ta İdlib krizini görüşmek üzere Türkiye’ye gelmişti.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık