Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ABD medyasında İmamoğlu’na taşlı saldırı yorumu: Seçim öncesi şiddet patlaması

ABD medyasında İmamoğlu’na taşlı saldırı yorumu: Seçim öncesi şiddet patlaması

Türkiye, 14 Mayıs seçimleri için son düzlüğe girerken, dün Erzurum’da yaşanan taşlı saldırı uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu. SÖZCÜ'den edinilen bilgilere göre; dün Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Erzurum’da miting yaptığı sırada taşlı saldırıya uğramış ve olayda aralarında çocukların da olduğu çok sayıda vatandaş yaralanmıştı.

Bu olay Türkiye’de büyük bir tartışmayı da beraberinde getirirken, uluslararası medya kuruluşları da bu olayı duyurdu. ABD’nin saygın medya kuruluşlarından Bloomberg, “Türkiye’de muhalefetin mitingi seçim öncesi şiddet patlamasıyla saldırıya uğradı” başlığını kullanarak, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, AKP’nin yönettiği Erzurum’da konuşmasını yapamadı. İmamoğlu, miting sırasında taşlı saldırıya uğradı” denildi.

 

İmamoğlu, saldırıdan Erzurum belediyesini ve bölgedeki polisleri sorumlu tutarken, “CHP’nin verilerine göre aralarında çocukların da olduğu onlarca insan yaralandı” ifadesi de kullanıldı. Bloomberg’deki haberde, “Erdoğan 20 yıl Türkiye’yi yönetti ve 14 Mayıs seçimlerinde en geniş kapsamlı muhalefet bloğuyla karşı karşıya. İmamoğlu, cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu adına miting yapıyordu” hatırlatması yapıldı.

İmamoğlu’nun vali ve emniyet müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacağının da belirtildiği haberde diğer muhalefet liderlerinin de tepki gösterdiği belirtildi. Kılıçdaroğlu ve Temel Karamollaoğlu’nun da saldırıları kınadığı aktarıldı.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık