Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ABD ile Türkiye arasındaki gerilim artıyor

ABD ile Türkiye arasındaki gerilim artıyor

ABD ile Türkiye arasındaki gerilim artıyor. Twitter hesabından diğer ülkelere göre Türkiye’den alınan vergilerin iki katına çıkardığını açıkladı. Alüminyum vergisi yüzde 20 olurken, çelik vergisi ise yüzde 50 oldu. Donald Trump’ın açıklamalarından sonra ise, hem Dolar hem de Euro ani bir şekilde yükseldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Türk Lirası, güçlü Dolar’a karşı aşağıya doğru kaydıkça, Türkiye’ye yönelik olarak çelik ve alüminyum üzerine tarifeleri ikiye katlama emrini verdim! Alüminyum şimdi yüzde 20 ve çelik yüzde 50 olacak. Türkiye ile ilişkilerimiz şu anda iyi değil!”

Ankara’dan Trump’ın açıklamasına tepki

Türkiye’ye yönelik alüminyum ve çelik vergilerinin iki katına çıkacağını duyuran ABD Başkanı Donald Trump’a, Ankara’dan tepki geldi. Ankara’dan yapılan açıklamaya göre, uygulanan bu artışın Dünya Ticaret Örgütü kurallarına ters olduğu söylendi. Türkiye’den Ticaret Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan bu açıklamalara Beyaz Saray’dan yanıt geldi. Vergilerin ABD’nin ulusal güvenliği için arttırılmış olduğunu açıklayan Beyaz Saray Sözcüsü Lindsay Walters, bu durumun Dünya Ticaret Örgütü kurallarının ihlal edilmesine uygun olduğunu ifade etti.

ABD’nin “ulusal güvenlik” yasası kapsamında Türkiye’ye yönelik vergilerin iki katına çıkarma hakları olduğunu hatta, ithalatı durdurma, vergi artışı yapma, soruşturma açma yetkilerinin bile olduğunu açıklandı.

Türkiye’ye yönelik atılan tüm adımlara gerekli karşılık verilecektir

Dışişleri Bakanlığı’ndan Trump’ın vergileri iki katına çıkarmasına yönelik tepki geldi. Türkiye’ye yönelik atılan her adıma karşılığın verileceğini belirten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hamdi Aksoy, Dünya Ticaret Örgütü kurallarını yok sayarak vergi yükselten Donald Turmp hakkında, bunun devlet ciddiyeti ile uyum sağlamadığını, ABD’nin yaptığı yaptırımlarla hiçbir sonuca ulaşamayacağını sadece, ilişkilere zarar vereceğini söyledi ve Türkiye’ye yönelik atılan tüm karşı adımlara gerekli karşılığın verileceğini de sözlerine ekledi.

Dolar ve Euro sert bir şekilde yükseldi

Türk Lirası karşısında Dolar ve Euro rekor seviyelere ulaştı. 6.80 seviyesine ulaşan Dolar’dan sonra Euro ise 7.72 oldu. Dolar 6,43 ya da 6,44’ten işlem görürken, Euro ise 7,35 ya da 7,38 seviyelerine yükseldi.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık