Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

5.5 büyüklüğündeki depremle uyandık

5.5 büyüklüğündeki depremle uyandık

Denizli'deki 5.5 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Aynı bölgede 4.8 ve 3.2 arasında değişen artçı sarsıntılar meydana geldi. Depremde can kaybı olmazken, hafif yaralıların bulunduğu belirtildi. Bazı köyevlerinde hasarlar meydana geldiği. Denizli'deki deprem Aydın, İzmir, Muğla, Uşak, Burdur, Isparta ve Antalya'dan da hissedildi. Denizli'deki depremin ardından İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı, Başkanlığı, depremin merkez üssünün Acıpayam ilçesi olduğunu, büyüklüğünü ise 5.5 olarak açıkladı. Deprem saat 09.34'te yerin 11 kilometre derinliğinde olan deprem paniğe neden oldu. Denizli'deki deprem diğer illerde de hissedildi.

Kandilli 5.7 olarak açıkladı

Denizli'deki depremle ilgili Kandilli Rasathanesi'nden de açıklama yapıldı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5,7, merkez üssünü ise Acıpayam ilçesinin Yeniköy Mahallesi olarak açıkladı. Bu depremin ardından yaklaşık yarım saatte 9 artçı sarsıntı daha meydana geldi. Aynı bölgede saat 09.38’de 4.8, saat 09.41’de ise 4.5, saat 9.44'te 2.6 ve 2.4, saat 09.45 ve saat 09.47'de 3.2. saat 09.51'de 4.2, saat 10.00'da 2.1, saat 10.03'te 2.5 büyüklüklerinde deprem meydana geldi.

Valilikten açıklama

Denizli'deki 5.5 büyüklüğündeki depremden sonra valilikten açıklama yapıldı. Açıklamada, saat 09.34'te meydana gelen ve merkez üssü Acıpayam ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi olan 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından Valilik koordinasyonunda Acıpayam Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumların deprem bölgesine intikal ederek çalışmalara başladığı aktarıldı. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Meydana gelen depremde Oğuz ve Yeşildere mahallelerinde eski toprak yapılardan bazılarının yıkıldığı ve çatlakların oluştuğu tespit edilmiş olup, hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kurumlarımız eşgüdüm içinde çalışmakta ve ortaya çıkan ihtiyaçlar anında giderilmektedir. "

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık