Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

5 ilde tır ve konteyner eczaneler kuruldu! SGK’dan depremzedeler için ilaç açıklaması geldi!

5 ilde tır ve konteyner eczaneler kuruldu! SGK’dan depremzedeler için ilaç açıklaması geldi!

Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, afetzedelerin ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla 5 ilde birden fazla noktaya “tır eczane ve konteyner eczaneler” kuruldu.

Edinilen bilgilere göre; merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen depremlerin üçüncü gününde, TEB bünyesindeki eczacılar da ilaç temini amacıyla bölgede geçici eczane hizmeti için harekete geçti.

Bu kapsamda, TEB tarafından büyük afetin yaşandığı illerden Kahramanmaraş merkez ve Afşin’de birer, Hatay İskenderun’da ve Gaziantep İslahiye’de birer, Malatya merkezde 3 noktada ve Adıyaman merkezde bir “tır eczane ve konteyner eczaneler” 24 saat kesintisiz hizmet vermeye başladı.

Gönüllü olarak bölgeye giden eczacıların görev yaptığı eczanelerde, depremzedelerin ihtiyaç duyduğu ilaç ve tıbbi malzemeler ücretsiz karşılanacak.

Depremden etkilenen 5 ildeki 8 seyyar eczanenin konum bilgileri şöyle:

– Kahramanmaraş Merkez: Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yörükselim ek hizmet binası, Onikişubat

– Kahramanmaraş Afşin: Pınarbaşı, Afşinbey Caddesi

– Hatay İskenderun: Yeni Devlet Hastanesi Bahçe Girişi, Nizamiye yanı

– Gaziantep İslahiye: İtfaiye Meydanı

– Malatya Merkez: Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesi, Battalgazi Devlet Hastanesi bahçesi (Eczacı Odası Çadır Eczane) ve Turgut Özal Tıp Merkezi Hastanesi bahçesi (Eczacı Odası Çadır Eczane)

– Adıyaman Merkez: Adıyaman 1 nolu Sağlık Ocağı yanı.”

Öte yandan, yarından itibaren bölgeye gönderilen 5 adet geniş kapasiteli şişme sahra eczanesi de hizmet vermeye başlayacak.

– “İlaç, tıbbi malzeme, bebek maması gibi acil ihtiyaçlar gezici tır eczaneye yerleştirildi”

SGK’dan depremzedeler için ilaç açıklaması

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada; meydana gelen depremler nedeniyle Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da yaşayanların sağlık hizmeti sunucularına müracaatında, ilaç veya sürekli kullanılan tıbbi malzemelerinin temin edilmesinde yaşanacak mağduriyetin önlenmesi için tedbirler alındığı belirtildi.

Bu kapsamda; afet bölgesinde ikameti bulunan, Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki kişiler, sağlık raporu karşılığında alınacak ilaç ve sürekli kullanılan tıbbi malzemelerini 1 defaya mahsus ‘Sağlık Uygulama Tebliği’ kuralı kapsamında reçetesiz temin edebilecek. Ayrıca afet bölgesinde bulunanlar, SGK ile sözleşmeli sağlık kurumlarına yaptıkları müracaatlarında muayene katılım payından muaf tutulacak. Sosyal Güvenlik kapsamındaki kişiler, kurum ile sözleşmeli eczanelerden alacakları ilaçlar ve tıbbi malzemeler için ilaç, reçete ve tıbbi malzeme katılım payı da ödemeyecek. Deprem öncesinden kalan ve henüz tahsil edilmemiş muayene katılım payları ise daha sonra tahsil edilmek üzere ertelenecek. 

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık