Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

23 Nisan 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

42 ilde maske takma zorunluluğu getirildi! İstanbul'a neden yok?

42 ilde maske takma zorunluluğu getirildi! İstanbul'a neden yok?

Mart ayından beri corona virüsü salgınıyla mücadele eden Türkiye, 1 Haziran itibarıyla normalleşme sürecine girdi. Son günlerde vaka sayısının artması nedeniyle toplam 42 kentte maske takma zorunluluğu getirildi. Bu kentlerin içinde, vaka sayısının büyük bir kısmını barındıran İstanbul'un yer almaması tepkilere neden oldu.

Edinilen bilgilere göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca saatler 01.46’yı gösterirken çok tartışmaya yaratacak bir tweet attı. Bakan Koca, ‘maske takılması zorunlu kentler’ listesine DiyarbakırErzurumRizeŞanlıurfaKayseri‘nin de eklendiğini duyurdu. Böylece maske takılmadan sokağa çıkılması yasak olan şehir sayısı 42’ye çıktı.

20 MİLYONLUK KENTTE SADECE İKİ YERDE ZORUNLU

 

Sosyal medyada Bakan Koca’nın açıklamasının ardından, “Vakaların yüzde 60’ı İstanbul’da. Neden İstanbul’da maske takmak zorunlu değil?”“İstanbul’un yüzde 99’u maskesiz sokağa çıkıyor”“İstanbul, Ankara gibi büyük illerde neden maske zorunlu değil? Küçük iller mi corona virüsü yayıyor?” gibi yorumlar yapıldı.

8 Mayıs’ta Beyoğlu Kaymakamlığı’nın kararıyla Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde maske zorunluluğu getirildi. Karara uymayanlara 1593 sayılı Hıfzısıhha Kanunu’nun 282 maddesi gereğince 1000-3150 TL arasında idari yaptırım uygulanıyor.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık