Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

24 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

31 Mart seçimlerinden alnımızın akıyla çıkmalıyız

31 Mart seçimlerinden alnımızın akıyla çıkmalıyız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya'da, Yeni Spor Salonu önünde düzenlenen mitinge  katılarak, vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tekrar Kütahya'da olmaktan büyük bir  bahtiyarlık duyduğunu belirterek, "Öncelik olarak sizlere şükran borcumu ödemek istiyorum. Sizlere vefanız için gönülden teşekkür etmek istiyorum. Hamdolsun  Kütahya 24 Haziran'da yine bizleri yalnız bırakmadı. Tıpkı 1946 seçimlerinde  merhum Menderes'e sahip çıktığı gibi, bir dönem vekilliğini yapan Menderes'i her  dönem mebusu bildiği gibi Kütahya bizi de hep bağrına bastı." şeklinde konuştu.

AK Parti'yi şampiyon yaptınız

2002'den beri Kütahya'nın AK Parti'nin kalesi olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 seçimin tamamından Kütahya'da zaferlere, rekorlara ve ihtişamlı başarılara imza attığını anlattı. Erdoğan, "Kütahya, 24 Haziran seçimlerinde geleneğini bozmadı. Yüzde 71.5 ile şahsıma ikinci kez Cumhurbaşkanlığı görevini veren Kütahyalı kardeşlerime şükranlarını sunuyorum. Yüzde 55 ile AK Parti'yi şampiyon yaptığınız için teşekkür ediyorum. Rabbim hepinizden razı olsun, rabbim bu sevdayı, bu dayanışmayı ve aramızdaki şu aşkı daim kılsın." dedi.

Hepimiz sandığa gideceğiz

Kütahya konuşmasında yerel Seçimlere 9 gün kaldığını anımsatan Erdoğan, şunları söyledi: "Bu seçimleri de başarıyla atlatmamız gerekiyor. Hem içeride hem de dışarıda yedi düveli birleştiler. Onun için 31 Mart seçimlerden alnımızın akıyla çıkmalıyız. Bakmayın siz muhalefetin 31 Mart'ı önemsiz kılmasına, basit, sıradan ve önemsiz göstermesine. 31 Mart Türkiye'nin kritik seçimidir. Bu seçim sadece belediye seçimi değil bir beka seçimidir. 31 Mart seçimlerinde Türkiye yine tarihi bir zaferle, kendisine yakışan bir demokrasi şöleniyle bu seçimleri Allah'ın izniyle atlatmak zorunda. Suriye'deki operasyonlarımız sürdürmek için bu seçimlerden güçlü çıkmalıyız. Cerablus'tan nasıl çıktık, Afrin'den nasıl çıktık aynen bundan böyle çıkmamız lazım. Güneyimizde bulunan terörünün önünü tamamen kesmek için bu seçimden daha güçlü çıkmalıyız. Tekrar canlanan bölücü örgüte Kandil'i Sincar'ı ve bulunduğu her yeri mezar etmek için bu seçimden güçlü çıkmalıyız. Ezan ve  bayrak düşmanlarına ders vermek için bu seçimden güçlü çıkmalıyız. Milletimize  kurulan tuzakları, sahiplerinin başına geçirmek için sizlerden özellikle  sandıklara sahip çıkmanızı istiyorum. Sandığa gitmemek diye bir şey yok, hepimiz sandığa gideceğiz." 

Mehmetçiklerimizi şehit ettiler

"Maalesef ülkemizde çıkarlarını korumak için nevruz gibi, Cumhuriyet gibi ortak değerlerimizi hoyratça istismar edenler hep oldu" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu çevreler sırf kendi ikballeri, kendi menfaatleri, bireysel rant  düzenleri bozulmasın diye yıllarca bu kavramların üzerinde tepindi durdular. Bunu en çok bölücü terör örgütüyle CHP zihniyeti yaptı. El ele verdiler, dirsek temasına girdiler, nevruz dediler, sokakları, caddeleri ateşe verdiler, bölücü örgütün paçavralarına sarıldılar, milletin inancına, mukaddesatına hakaret  ettiler, daha bıyıkları yeni terlemiş Mehmetçiklerimizi şehit ettiler. Cumhuriyet  dediler, senelerce vatandaşı yasaklara mahkum bıraktılar. Laiklik dediler,  Atatürk dediler, Gazi'nin annesinin başındaki örtüyü kızlarımıza çok gördüler. Üniversite kapısında onları ağlattılar, 'Ağlatmadık' dediler. Yalan söylemeyin  ahlaksızlar. Kendi milletvekiliniz oldu o rektör yardımcısı. O kızlarımızı nasıl  ağlattığını adım gibi biliyorum."

Ezanı Muhammediyi ıslıklayan edepsizlere kol kanat geriyorlar

Erdoğan, bunların kendi marjinal ideolojileri için ortak  değerlerin hepsini de tepe tepe kullandıklarına dikkati çekti. Bugün de aynısını  yaptıklarına, istismar ve yağma düzenlerini devam ettirdiklerine işaret eden Erdoğan, şunları söyledi: "Bu istismar siyasetinin başını CHP çekiyor. CHP bir taraftan  'Atatürk'ün kurduğu partiyiz.' diyor, diğer taraftan Kandil'in uzantılarıyla  seçim ittifakı yapıyor. CHP hem 'Cumhuriyetçiyiz' diyor hem de Cumhuriyete  saldıranlara, ülkemizin birliğine kastedenlere yoldaşlık ediyor. Hem 'Milletin  inancına saygılıyız.' diyorlar hem de 'İslam dünyasından kaynaklanan terör.' şu  ifadeye bak. Bu ifadeyle Müslümanları töhmet altında bırakıyorlar. Hem 'Ezanla sorunumuz yok.' diyorlar hem de İstiklal Caddesi'nde ezanı Muhammediyi ıslıklayan edepsizlere kol kanat geriyorlar. CHP hem 'halkçıyız'  diyor hem de 15 Temmuz gecesi halka kurşun sıkan FETÖ'cü alçakların avukatlığını  üstleniyor. İnanın rüzgar gülü olsa bu kadar sağa sola dönmez, emin olun  bukalemun olsa bu kadar sık renk değiştirmez. En küçük bir hassasiyeti, omurgası,  ilkesi, prensibi olmayan bir siyasi parti bunu yapmaz."

CHP'nin ne Cumhuriyetle ne Gazi ile hiçbir bağı yoktur

Gazi Mustafa Kemal'in izinden giden bir partinin, Kandil'in ve Pensilvanya'nın uzantılarına taşeronluk yapmaması gerektiğinin altını çizen  Erdoğan, "İçinde vatan sevgisinin kırıntısı bulunan bir parti, gidip Türkiye'yi  yurt dışında önüne gelene... Hatta ve hatta Avrupa Parlamentosunda, Alman  Parlamentosunda bölücü örgütün paçavralarını eline alanlarla yan yana resim  çektirmez." değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediye  Başkanı Lütfü Savaş'ın "Oy yoksa yol da yok, hizmet de yok." sözlerini anımsatarak, "Kibir kulesi ya. Mevcut yönetimin altında CHP'nin ne Cumhuriyetle ne Gazi ile hiçbir bağı yoktur. CHP de bugün Kandil'dekilerin hatırı, Gazi'nin  hatırından çok daha fazla sayılıyor. Eş başkanların sözü hem CHP'de hem de  ittifak ortaklarında Bay Kemal ve hanımefendiden de daha fazla geçiyor." diye  konuştu.

Türkiye'de 'Kürdistan' diye bir bölge var mı? 

Erdoğan, alana kurulan ekrandan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin  konuştuğu bir videoyu göstererek, "Bu adam Kürt değil. Bu Kürt kardeşlerimizin  üzerinden oy istismar eden ne idiği belirsiz birisi." dedi. HDP'li bazı milletvekillerinin söylemlerinin de yer aldığı görüntülerden sonra Erdoğan, şunları kaydetti: "Görüyor musunuz Kandil'den talimat veriyor. Bu adam Kürt filan değil. Kütahya'dan sesleniyorum tüm Türkiye'ye. Türkiye'de 'Kürdistan' diye bir bölge var mı? Türkiye'de ne var? Güneydoğu  Anadolu bölgemiz var mı, Doğu Anadolu  bölgemiz var mı, Karadeniz'imiz, Akdeniz'imiz var mı, Orta Anadolu'muz, Ege'miz, Marmara'mız var mı? Ama Kürdistan diye bir bölge yok. Sen Kürdistan'ı çok mu seviyorsun, Irak'ın Kuzeyi'nde var, defol git  oraya, defol. Seninle beraber gelmek isteyenler varsa onları da al git. Siz,  bizim ülkemizi bölemeyeceksiniz. 780 bin metrekareyle Türkiye'yi  bölemeyeceksiniz."

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık