Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Mart 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurdun her yerinde ve Beşiktaş'ta renkli görüntülerle kutlanıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında ilk tören Anıtkabir'de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yanında iki öğrenci ile birlikte Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşundu başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bakan Selçuk, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 23 Nisan töreni

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı nedeniyle tören düzenlendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı nedeniyle çocukları kabulünde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çocuklarımızın bayramını kutluyorum. Tüm dünya çocuklarına en kalbi sevgilerimi gönderiyorum" diye konuştu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna 6. sınıf öğrencisi Ozan Sözeyataroğlu oturdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkemiz çocuklarına verilen önemin işaretidir

Beştepe'deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koltuğunu 6. sınıf öğrencisi Ozan Sözeyataroğlu'na bırakmadan önce şunları söyledi: "Sevgili çocuklar değerli misafirler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne milletin evine hoşgeldiniz. İstikbalimizin teminatı olan siz çocuklarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Ülkemizdekilerle birlikte tüm dünya çocuklarının bayramında sizleri misafir etmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Tüm dünya çocuklarına sizlerin aracılığıyla en kalbi sevgilerimi gönderiyorum. İstiklal harbimizin muzaffer başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere devletimizin kuruluşunda emeği olan herkesi şükranla anıyorum. Bugün çocuk bayramımızla beraber, meclisimizin dualarla açılışının 99. yılını kutluyoruz. Vatanımızın işgal edildiği bir dönemde Ankara'da açılan Büyük Millet Meclisi, bağımsızlığımızın da başlangıcı olmuştur. Meclis en karanlık günlerde güç ve cesaret aşılamıştır. Bu ülkemiz çocuklarına verilen önemin işaretidir. Her birinizin bu emaneti en güzel şekilde yarınlara taşıyacağınıza inanıyorum. Umutlarınızı hiçbir zaman yitirmeyin, heyecanınızın sönmesine asla izin vermeyin, hayallerinizin önüne hiçbir engel koymayın. Sizler anne babalarınızla beraber 82 milyonun da göz bebeğisiniz. Önümüzdeki dönemde de sizlere daha iyi bir gelecek sunmak için mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Bu vesileyle tüm dünya çocuklarına en kalbi sevgilerimi gönderiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere devletimizin kuruluşu ve bugünlere gelmesinde emeği olan herkesi şükranla anıyorum. Gazilerimize sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler diliyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan koltuğu devralan Ozan Sözeyataroğlu ise şu mesajları verdi: 

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk millet egemenliğini hakim kılmak için TBMM’yi açmış ve bugünü biz çocuklara armağan etmiştir. Hepimize güzel nice bayramlar diliyorum. Bizleri makamında ağırlayan sayın cumhurbaşkanımıza da tüm arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Hepimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun."

TBMM Başkanı Şentop'tan 23 Nisan mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajda bugünün, asil milletin iradesine ve Büyük Türkiye’nin istiklal  mücadelesine dayanan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 99. yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğunu anımsattı. Yüce Meclis'in 99. kuruluş yıl dönümü ve milletin Ulusal Egemenlik ve  Çocuk Bayramını kutlayan Şentop, milletin ve vatanın en zor günlerinde teşekkül  eden, milli mücadelenin merkezi olan TBMM’nin devraldığı istiklal, hürriyet ve  milli irade mirasını  bugüne kadar başarıyla sürdürmüş olmanın haklı gururunu  taşıdığını ifade etti.

 

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık