Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Mart 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

115 ülkeye sıçrayan corona virüste son durum

115 ülkeye sıçrayan corona virüste son durum

Corona virüsü paniği dünya genelinde her geçen gün dalga dalga yayılıyor. Vaka sayısı 100 bini, ölü sayısı ise 4 bini aşarken, virüs son olarak Burkina Faso, Brunei, KKTC, Manş Adaları ve Moğolistan'da ortaya çıktı. Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli virüs belirtileri göstermesi üzerine gözlem altına alındı.

Sözcü'den edinilen bilgilere göre; Çin’in Wuhan kentinde başladıktan sonra hızla yayılan corona virüsü, dünya çapında kriz boyutuna ulaştı. Virüs kaynaklı ölümler Çin’de azalış eğilimi gösterse de, başta Avrupa’da olmak üzere hız kazandı.

‘worldometers’ın verilerine göre dünya çapında vaka sayısı 116 bin 399’a, ölü sayısı 4 bin 91’e yükseldi. 115 ülkede tespit edilen corona virüsünde sadece dün 4 bin 300 yeni vaka ve 199 ölüm gerçekleşti.

69 vaka dışarıdan Çin'e geldi

 

3 bin 136 kişinin hayatını kaybettiği Çin’de, yurt dışından gelen vaka sayısı da iki arttı. Pekin ve Guangdong’daki tespitlerle beraber ülke dışından Çin’e gelen hasta sayısı 69’a ulaştı.

Çin dışında yedi ülkede 1000’in üzerinde vaka görülürken, bunlar arasında İtalya, Güney Kore ve İran ise 7 binin üzerinde vaka sayısıyla başı çekiyor. Virüs son olarak Burkina Faso, Brunei, KKTC, Manş Adaları ve Moğolistan’da ortaya çıktı, Fas, Lübnan ve Şili’de ilk ölümlü vaka duyuruldu.

İtalya'da ülke genelinde karantina

İtalya’da son 24 saat içinde 1797 yeni vaka ve 97 ölüm kaydedildi, hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 463’e ulaştı. Başbakan Giuseppe Conte, corona virüsü ile mücadele etmek için karantinayı genişleterek ülke genelinde uygulama kararı aldı.

Corona virüsü dolayısıyla olağanüstü uygulamaların başlatıldığı İtalya’da kafe çalışanları ile müşteriler arasında 1 metrelik mesafe bırakılmaya başlandı.

 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Conte hayatını kaybedenlerin sayısının ciddi şekilde artmasının ardından sadece kuzeyle sınırlı bir karantinanın yeterli gözükmediğini bu yüzden de tüm ülkenin fedakarlık yapması gerektiğini söyledi.

3 Nisan’a kadar İtalya’da halk sadece işe ya da acil durumlar için hastaneye gidebilecek. Daha önce 15 Mart’a kadar tatil edilmiş tüm okul ve üniversiteler de bu tarihe kadar kapalı kalacak.

Generalde de görüldü

Yaşananların ardından Polonya’dan da flaş bir açıklama geldi… Polonya Savunma Bakanlığı, Almanya’dan ülkeye dönüş yapan bir generalde corona virüsünün tespit edildiğini duyurdu.

Polonya Savunma Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Almanya’daki bir toplantının dönüşünde General Jaroslaw Mika’da corona virüsü tespit edildi. Yanındakiler karantina altına alındı” dedi.

Şi Cinping'den Wuhan'a ziyaret

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, bugün virüsün çıkış noktası olan Wuhan’ı ziyaret etti. Salgın başladığından bu yana ilk kez yapılan bu ziyaretin, Pekin yönetiminin kontrolü sağladıkları imajını vermek için yapıldığı öne sürüldü.

AP Başkanı karantinada

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli’nin virüs belirtileri göstermesi üzerine önlem olarak evinde gözlem altına alındığı öğrenildi. Belga ajansının haberine göre Sassoli’nin, testler sonuçlanana dek Brüksel’deki evinde kalması bekleniyor.

Sassoli’ni, Türkiye’nin kapıları açma kararı sonrası Türkiye-Yunanistan sınırına gelmişti. Sassoli’ni ve beraberindeki heyet Meriç Nehri çevresinde helikopterle incelemelerde bulunmuştu. Michel ve Von der Leyen söz konusu ziyaretin ardından görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye’ye de gelmişti.

KKTC'de eğitime ara

Dünya genelinde 4 bin 27 kişinin ölmesine sebep olan corona virüsü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de sıçradı… Bugün açıklama yapan KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli, bir Alman turistte corona virüsünün tespit edildiğini söylemişti.

Bu açıklamadan çok kısa bir süre sonra KKTC genelinde eğitimlere ara verildiği belirtildi. İlk corona virüsünün tespit edilmesinin ardından ülke genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullarla birlikte üniversitelerde pazartesi gününe kadar eğitime ara verildi.

Öte yandan KKTC’de Bakanlar Kurulu’nun acilen toplandığı duyuruldu.

İspanya'dan İtalya yasağı

Çin ve İran ile birlikte corona virüsünün en çok etkilediği ülkelerden biri olan İtalya’da ölü sayısı artarken İspanya’dan flaş bir açıklama geldi. İspanya, iki hafta boyunca bütün aktarmasız uçuşları iptal etti. Resmi gazetede yayınlanan kararda 11 Mart ile 25 Mart arasında uçuşlara yasak getirileceği belirtildi.

İspanya hükümeti Madrid’de 1000 kişiden fazla katılımcının yer alacağı etkinlikleri yasaklama kararı aldı. Uygulamanın Madrid’de Bask bölgesinde ve La Rioja bölgesinde hayata geçirileceği belirtildi. Sağlık Bakanı Salvador Illa, ülkenin geri kalanında da benzer bir uygulamanın hayata geçip geçmeyeceğine dair kararı hükümetin değerlendireceğini söyledi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti de bugün ülkede ilk corona virüsü vakasının görüldüğünü açıkladı. Kongo Demokratik Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, Belçika vatandaşı olan bir hastanın tespit edildiğini açıkladı. Başkent Kinşasa’daki havalimanında yapılan incelemeler sonrasında Belçika vatandaşının karantina altına alındığı duyuruldu.

Pandemi ihtimali var

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Sekreteri Tedros Adhanom, virüsün dünyadaki son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Adhanom, virüsün artık bir pandemi durumuna gelme ihtimalinin çok kuvvetli olduğunu belirtti. İtalya'nın aldığı ciddi tedbirleri desteklediklerini bildiren Adhanom, tedbirlerin yayılmayı azaltmasını umduklarını ekledi.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık