YSK'da bugün seçim kararı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti ve MHP'nin İstanbul seçimlerin iptali itirazlarına görüşmelerine bugün de devam edecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) eğer bir ara karar verirse, AK Parti ve MHP'nin…

Beşiktaş Medya Grup

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bugün AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin itirazı ile bugün arar karar vermesi gündemde. 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun olağan itiraz süreci biter bitmez, AK Parti ve  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), İstanbul için olağanüstü itiraz sürecinde dilekçelerini Yüksek Seçim Kurulu'na sunmuştu. AK Parti ve MHP, itiraz dilekçesinde oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduğunu, oy kaydırmaları yapıldığını, kayıp oy pusulalarının bulunduğunu, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığını, sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük yapıldığını iddia etmişti.

YSK itiraz dilekçelerini gündeme aldı

AK Parti, İstanbul'da seçimin iptali noktasında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudan ihraç edilen seçmenlerin bulunduğu listeyi içerir ek dilekçeyi de YSK'ya iletmişti. YSK Başkanı Sadi Güven başkanlığında kurul üyeleri dün İstanbul için olağanüstü itiraz dilekçelerini dünkü toplantıda gündeme aldı. YSK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Büyükçekmece seçimlerinin iptaline ilişkin talebi bugün görüşmeye devam edecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) eğer bir ara karar verirse, AK Parti ve MHP'nin itirazlarına ilişkin bilgi ve belgelerin kaynaklarını ilçe seçim kurullarından, gerekirse savcılıktan ya da ilgili diğer kurumlardan isteyebilecek.