Victor Ruiz Beşiktaş’ta

Beşiktaş ile anlaşmaya varan Victor Ruiz, imza için İstanbul’a geldi. İspanyol yıldız büyük bir coşkuyla karşılandı.

Beşiktaş Medya Grup

İstanbul’a gelen Beşiktaş’ın yeni transferi Victor Ruiz, havalimanında büyük bir coşku ile karşılandı.Siyah-beyazlı kulüp,  güçlü fiziği ile dikkatleri çeken 1.85 boyu ile 3 yıllık sözleşme imzaladığı 30 yaşındaki İspanyol yıldızın kulübüne 2.5 milyon Euro, kendisine ise; 1.8 milyon Euro ödeyecek.

Kartal’ın yeni stoperi

Villarreal’den transfer olan Kara Kartal’ın yeni stoperi Victor Ruiz, sağlık kontrollerinden geçtikten sonra resmi sözleşmeyi imzalayacak. Victor Ruiz’in eski kulübü Villarreal’in Başkanı Fernando Roig, Beşiktaş ile anlaşan Victor Ruiz hakkında konuşarak, transferin gerçekleştiğini bildirdi. İspanyol basınına açıklamalarda bulunan Roig, transfer için son imzaların atıldığını, Victor Ruiz’in transferi resmileştirmek için Türkiye’ye gittiğini ifade etti.

Victor Ruiz’in futbol kariyeri

Futbol kariyerinin büyük bir bölümünü İspanya’da geçiren Victor Ruiz, 2010-2011 sezonunun ikinci yarısında İtalya’ya giderek 8,5 milyon Euro bonservis bedeliyle Napoli’ye transfer oldu. Buradan 6 ay sonra 8 milyon Euro bonservis bedeli ile Valencia forması giyen Ruiz, 2015’te 2,7 milyon Euro bonservis bedeliyle Villarreal’e transfer oldu.

Sol ayağını kullanan stoper, geçen sezonu yüzde 88 gibi yüksek bir pas yüzdesi ile tamamladı. Maç başına ise 2.2 hava topu almayı başaran Victor Ruiz, Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın istediği 3 özelliği karşılayabilecek kapasiteye sahip.