Türkiye'yi artık dünyada onlar temsil edecek!!!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin yurt dışında tanıtımı için aralarında etçi Nusret'in de olduğu 19 ünlü Türk şefi belirledi, sosyal medya da yazılmayan kalmadı!

Beşiktaş Medya Grup

Güzel ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil etmek her Türk vatandaşının onur duyacağı bir görevdir. Yurt dışında kültür, sanat, edebiyat, bilim, tarih, arkeoloji ve turizm gibi daha pek çok alanda Türkiye'nin sahip olduğu değerlerin tanıtılması ülke açısından oldukça önemli.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yurt dışında Türkiye’yi tanıtmaları için seçtiği 19 Türk şefi açıkladı. Somer Sivrioğlu, Kemal Demirasal, Aylin Yazıcıoğlu, Arda Türkmen ve Nusret Gökçe’in yanı sıra Maksut Aşkar, Refika Birgül, Musa Değdeviren, Fatih Tutak, Doğa Çiftçi, Osman Sezener, Ömür Akkor, Mehmet Gürs, Civan Er, İsmet Saz, Şemsa Denizsel, Serkan Güzelçoban, Ali Güngörmüş, Vedat Başaran da listede yer alan isimler arasında.

Yapılan açıklamanın ardından, sosyal medyada özellikle Nusret Gökçe hakkında pek çok eleştiri yapıldı. Tabi, ne gerek var bilim insanı olarak aşı bulmaya, dünya çapında önemli bir müzisyen olmaya, resim, heykel  ve edebiyat alanında önemli eserler vererek ülkenin adını duyurmaya... Pişir bir et, çek bir selfie. Olmadı, eti başına şapka olarak tak...

Türkiye'nin tanıtımı için seçilenlerin arasında olan, kasap çıraklığından kendini geliştirerek, "kültür elçisi" seçilen Nusret Gökçe ile temsilcisi seçildiği Türk kültürünü biz de sil baştan öğrenmiş olduk!..

Dünya tuz nasıl serpilir öğrendi

Türkiye'nin mutfak kültürünün ne kadar zengin olduğunu herkes bilir. Bu nedenle, yurt dışı tanıtımında mutfağımızın en iyi şekilde tanıtılması önemli. Ancak, öyle bir konu var ki, şimdiye kadar bunu kimse bilmiyordu. Nusret Gökçe sayesinde dünya tuz nasıl serpilirmiş öğrendi!

Türk mutfağında tuz serpme önemli bir ritüeldir. Öyle, gelişi güzel tuz serpilmez. Nusret Gökçe, tüm dünyaya Türkler nasıl tuz serper öğretti.

Et öyle yenmez böyle yenir

Her ülkenin eti pişirme ve etin yanına yapılan sosları farklılıklar gösteriyor. Ancak, Türk mutfağında öyle bir yöntem var ki, yurt dışında bunu herkes yapamaz. Maddi olarak bütçe dayanmaz.

Ama, refah düzeyimiz o kadar yüksek ki, Türk mutfağında et, 24 ayar altın kaplamalı olarak pişirilir. Tüm dünya nasıl zengin bir mutfağa sahip olduğumuzu görsün!..

Kahveye kahve demeyiz altın kaplamalı olmadıktan sonra

Türk kahvesi, Türk kültüründe önemli yere sahip Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze kadar gelmiş en eski kahve hazırlama ve pişirme metotlarındandır. Kendine has tadı, köpüğü, kokusu, sunuluş biçimiyle özgün bir kimliği ve geleneği vardır. Telvesi ile ikram edilen tek kahve türüdür.

Ülkemize gelen turistler de, kahvemizin tadına bakmadan buradan ayrılmaz. Ancak, bugüne kadar hepimiz Türk kahvesini yanlış içtik. Nusret Gökçe, hepimizi bu yanlıştan kurtardı. Türk kahvesini altın kaplama ile servis ederek, doğru sunum şeklini göstermiş oldu.

Nusret'in kültür elçiliği ile yurt dışındaki Türkiye profilinin nasıl şekilleneceği de merak konusu!... Ve işte karşınızda, altın kaplama etin ardından altın kaplama kahve yapan; bilgisi, birikimi ve görgüsü ile Türkiye'yi yurt dışında tanıtacak kültür elçimiz Nusret Gökçe!..

BONUS! Büyüklerimizin "Nimetle Şaka Olmaz" sözünü dinleyen örnek insan...